Lady Gaga s-a luptat cu bulimia peste 10 ani. Cum se menţine slabă

Are cinci ingrediente de bază care nu lipsesc de la nicio masă principală pe care o ia. Descoperă ce exerciţii face şi ce secrete de dietă are vedeta!

În 2012 a mărturisit că a dus o bătălie de peste 10 ani de zile cu bulimia şi anorexia. „Bulimie şi anorexie de la vârsta de 15 ani … Fluctuaţiile constante în greutate din vremea când eram adolescentă m-au chinuit mereu. Niciun ajutor pe care l-am primit atunci nu mi-a alinat durerea. Dar tu ai reuşit. Prietenul meu mă preferă cu forme şi atunci când mănânc şi nu devin obsedată de aspectul meu. Sunt foarte fericită”, susţine vedeta.

 

Bulimia este o tulburare de alimentaţie care afectează foarte multe tinere dornice de o siluetă impecabilă. Bulimia se caracterizează prin episoade repetate de mâncat compulsiv urmate de comportamente compensatorii inadecvate, cum ar fi vărsăturile autoprovocate, abuzul de laxative, de diuretice sau de alte medicamente, posturi sau exerciţii fizice excesive.

Lady Gaga va inaugura un muzeu dedicat lui Michael Jackson 

 

Lady Gaga a învins bulimia după ce a realizat că episoadele periodice de vomă autoprovocată îi distrug vocea. „Trebuia să pun capăt acestui chin, deoarece acidul excesiv provocat de vomă ajunge la corzile vocale şi poate să le afecteze grav”, explică vedeta.

 

 

Cum se menţine în formă Lady Gaga?

 

A avut perioade în care în urma mâncatului excesiv adunase mai bine de 11 kilograme, însă a apelat la diverse diete care au ajutat-o să revină la silueta sa. Fotografia din stângă o surprinde pe vedetă în 2012 în timpul turneului său mondial „Born This Way Ball” când luase bine în greutate.

Lady Gaga, 10 ţinute extreme ale anului 2013. Cum şi-a şocat fanii? 

 

Yoga şi meditaţiile pe care le face zilnic o ajută să gândească pozitiv. „Mă antrenez zilnic, chiar şi atunci când sunt mahmură”, susţine vedeta despre programul său. 

 

Dieta sa nu este una strictă, ci echilibrată, fiind concepută de un celebru nutriţionist al vedetelor Harley Pasternak. Cinci ingrediente sunt de bază la fiecare masă pe care o ia Lady Gaga: proteine, fibre, carbohidraţi sănătoşi, grăsimi sănătoase (ulei de măsline, avocado, migdale sau seminţe de dovleac) şi o băutură fără zahăr rafinat.

Lady Gaga, noua imagine Versace

 

De asemenea, planul său alimentar zilnic include 5 mese (3 mese şi 2 gustări) care includ toate ingredientele esenţiale enumerate mai sus. Câteva idei preferate de vedetă sunt: clătitele din făină integrală cu fructe la micul dejun, o salată mare la prânz cu un dressing uşor şi la cină piept de pui cu quinoa. Gustările preferate sunt merele cu unt de arahide sau chipsurile cu sos salsa.

 

Lady Gaga incognito la supermarket

 

În urmă cu 3 zile, incognito la supermarket

 

Vedeta a postat o fotografie pe contul său Instagram în care apare multă salată verde. Ea susţine că este foarte fericită că a fost la supermarket incognito şi că-i plac foarte mult aceste escapade.După fotografie, să înţelegem că a făcut o alegere sănătoasă?

 

Lady Gaga făcând alegeri sănătoase Ce este bulimia?

Bulimia este tulburarea emoţională manifestată prin exces alimentar (uneori până la „refuzul gastrointestinal”) urmat imediat de vomă, cel mai frecvent, voma fiind provocată. Şi aceasta este tot o manifestare a refuzului interior de alimentare.

 

Persoanele bulimice pot fi recunoscute după tendinţa de a cumpăra şi consuma alimente excesiv. Structural anatomic acestea sunt mai dificil de recunoscut dat fiind faptul că, greutatea corporală se menţine în limite aproape de normal. Cearcănele pronunţate, expresia feţei care exprimă oboseală, precum şi smalţul dinţilor tocit de regurgitarea şi voma repetată, pot fi câteva semne care să atragă atenţia, aflăm de la psihologul Steliana Rizeanu.

Semne şi simptome ale anorexiei şi bulimiei

 

„Tulburarea bulimică are la bază în principal probleme psihice şi emoţionale nerezolvate; din această cauză se recomandă ca metodă de tratament psihoterapia îmbinată în cazuri grave cu tratament medicamentos. Abordarea nutriţională este de asemenea o etapă importantă care ajută pacienta să găsească un regim alimentar corespunzător. În ceea ce priveşte relaţiile cu familia, persoanele afectate de bulimie sunt implicate în general în conflicte cu familia, aceste conflicte constituind uneori chiar cauza tulburării bulimice. În general, părinţii refuză să recunoască gravitatea aspectelor fizice şi psihologice corelate cu bulimia şi, de aceea, în acest caz implicarea unei alte persoane ca terapeutul poate duce la rezolvarea problemei. În concluzie, apelând la un specialist puteţi găsi împreună calea pentru rezolvarea problemei”, explică psihoterapeutul Lena Rusti.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.