Lansarea programului Rabla – amânată! Află până când!

Lansarea programelor Rabla Clasic și Plus va fi amânată cu săptămână, a anunțat recent președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurenţiu-Adrian Neculaescu. Decizia a fost luată după ce instituția a decis să suplimenteze bugetele pentru cele două programe, astfe, cei care vor să își cumpere o mașină nouă cu ajutor de la stat vor trebui să aștepte până pe data de 13 mai.

AFM: O nouă sesiune a programului Rabla va debuta pe 13 mai

Astfel, o nouă sesiune a programelor „Rabla” şi „Rabla Plus” va debuta pe data de 13 mai și se va adresa, în premieră, şi instituţiilor publice şi unităţilor administrativ – teritoriale, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

„Pe data de 13 mai se va lansa noua sesiune ‘Rabla’. Am făcut o reaşezare a bugetelor ţinând cont de cererea şi nevoia pieţei pentru un număr cât mai mare de autovehicule electrice. Am alocat pentru Programul ‘Rabla’ – persoane fizice suma de 335 de milioane de lei, pentru persoane juridice suma de 123 de milioane de lei şi, pentru prima dată, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale vor avea o axă de finanţare doar a lor, a cărei alocare va fi de 50 de milioane de lei. De asemenea, pentru Programul ‘Rabla Plus’ persoane fizice am alocat 262 de milioane de lei, pentru persoanele juridice 190 de milioane de lei, iar instituţiile publice vor avea, de asemenea, 100 de milioane de lei alocate numai în această sesiune”, a declarat Laurenţiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM.

Acesta a adăugat că o altă sesiune a programului „Rabla” va fi organizată „undeva în luna septembrie, tot cu nişte sume destul de consistente”. „Gândirea noastră este ca, pe viitor, să avem două sesiuni pe an – una în prima parte a anului, iar cea de-a doua în ultima parte a anului”, a menţionat şeful AFM.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.