Li s-au oprit carnetele de șomaj ca să participe la Bursa locurilor de muncă

La Câmpulung nu mai este de glumă! Li s-au oprit carnetele de șomaj ca să participe la Bursa locurilor de muncă, pentru că peste 200 de locuri vacante au fost scoase la bătaie de angajatori.

În data de 12 aprilie a.c., Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune organizată în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și al agenților economici.

Locul de desfășurare a acesteia a fost la Sala Sporturilor din Pitești, precum și la sediile agențiilor locale din Câmpulung și Curtea de Argeș, la acțiune participând un număr de 72 de firme, cu 775 posturi vacante, dar și 850 de persoane interesate în găsirea unui loc de muncă.

La bursa care a avut loc în Pitești au participat 30 de agenți economici care au prezentat o ofertă de 435 locuri de muncă vacante disponibile, meseriile solicitate de către angajatori fiind cele din industria auto, industria prelucrărilor mecanice, hoteluri și restaurante, industria textilă, construcții civile, transporturi, servicii către populație și comerț.

La bursele desfășurate în Câmpulung și Curtea de Argeș au participat un număr total de 42 de firme care au pus la dispoziția celor interesați, 340 locuri de muncă vacante.

Cele 24 de firme prezente la Câmpulung au avut în ofertă locuri de muncă pentru muncitori necalificați cât și posturi pentru inginer. Cele mai multe locuri de muncă au fost în domeniul Serviciilor, Industriei Textile și Turismului.

Șeful Agenției Locale din Câmpulung, Paul Petrescu a declarat că este o prezență bună pentru că la cei șomeri le-a oprit carnetele de șomaj. Au venit ca niciodată și mulți cetățeni de etnie romă care nu au mai făcut mofturi la oferte. Mulți dintre cei prezenți nu aveau calificările necesare cerințelor angajatorilor dar până la urmă CV-urile au fost oprite pentru ca aceștia să demonstreze că vor să muncească.

Dintre persoanele prezente, 220 au fost selectate pentru încadrare în muncă, agenția urmând să monitorizeze pe parcursul a 30 de zile, situația încadrărilor în muncă prin contactarea agenților economici participanți, iar 3 persoane au fost încadrate pe loc.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.