Lichidator judiciar, în judecată de DNA. 10.000 de lei MITĂ şi facturi FALSE

Luare de mită în formă continuată, instigare la fals și fals, acestea sunt acuzațiile pentru care a fost trimis în judecată lichidatorul judiciar Petre Cătălin Costin. Procurorii DNA spun că acesta a luat bani de la un martor pe care mai apoi l-a pus să completeze o factură fiscală cu date nereale. Cazul său este judecat de Tribunalul Argeș.
10.000 de lei mită și o factură cu date false
Din rechizitoriul întocmit de către procurorii anticorupție reiese că, anul trecut, reprezentanții Finanțelor Argeș au deschis o acțiune să-și recupereze datoriile de 30 de mii de lei de la o firmă. Administratorul societății a cerut insolvența, iar instanța l-a desemnat pe  Petre Cătălin Costin ca administrator judiciar. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi cerut de la administratorul firmei suma totală de 10.000 lei, în scopul de a nu întreprinde demersurile necesare pentru angajarea răspunderii personale a acestuia precum și pentru a nu fi anulate transferuri patrimoniale efectuate în dauna creditorilor. Întrucât în luna mai 2013 ar fi fost achitată suma de 1.000 lei, inculpatul ar fi solicitat să i se mai remită efectiv suma de 9.000 de lei în două tranșe de câte 4.500 lei. Prima tranșă ar fi urmat să fie plătită până la sfârșitul anului, iar cea de-a doua până la data de 15.01.2014. În realizarea scopului urmărit, inculpatul Costin Petre Cătălin i-ar fi solicitat administratorului firmei să completeze, cu date nereale, o factură fiscală antedatată. Prin această factură se atesta vânzarea de către societatea comercială a martorului, a unei remorci, ce a fost înstrăinată, în realitate în mod legal în cursul anului 2009.În luna decembrie, Costin Petre Cătălin ar fi primit o tranșă de bani, în sumă de 4.500 lei de la administratorul societății aflată în procedură de lichidare judiciară.
Alt administrator, alți 10.000 de lei
Urmare a acestui fapt, în luna ianuarie a anului 2014, inculpatul ar fi depus la Tribunalul Specializat Argeș, un raport de activitate, pentru perioada 09.04.2013 – 27.01.2014, prin care ar fi atestat, în mod nereal, că remorca ce figurează în evidențele fiscale a fost înstrăinată, conform facturii mai sus amintite, la prețul corect de piață și nu poate face obiectul unei acțiuni în anularea transferului patrimonial. În același raport se menționa că s-a renunțat și la judecarea celorlalte acțiuni formulate inițial, care priveau un număr de 6 microbuze și un autoturism, invocându-se o pretinsă compensare între sumele cu care administratorul creditase societatea și sumele obținute de societate din vânzarea acestor autovehicule. În luna martie, inculpatul ar fi primit și restul de bani, respectiv suma de 4.500 lei. La fel s-a întâmplat și în cazul altui administratorde societate căruia Costin i-a cerut 10.000 delei, pentru ca societatea să fie lichidată fără a mai fi plătite datoriile personale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.