Lionel Messi va fi judecat pentru evaziune fiscală

Superstarul argentinian, acuzat că a păcălit statul spaniol cu 4 milioane de euro, a primit citaţie pentru a se prezenta în instanţă.

Cel mai bun jucător de fotbal din lume în ultimii ani, Lionel Mess va trebui să apară în faţa unui judecător în luna septembrie. Argentinianului i-ar putea fi interzis dreptul de a părăsi Spania până la audierea de la tribunal.

Lionel Messi este suspectat de evaziune fiscală în perioada 2007-2009. Alături de tatăl său, Jorge, atacantul ar fi păcălit statul iberic cu 4 milioane de euro.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani nu s-a înţeles cu autorităţile în acest caz, iar dacă va fi găsit vinovat ar putea să fie nevoit să scoată din buzunar 20 de milioane de euro. Publicaţia El Mundo Deportivo susţine că argentinianului i-ar putea fi suspendat paşaportul până în septembrie.

Messi ar putea rata turneul grupării FC Barcelona în Asia, privând astfel atât clubul catalan cât şi pe jucătorul argentinian de sume de bani importante. Dacă va fi condamnat, superstarul riscă să stea şase ani la închisoare.

Messi câştigă 300.000 de euro pe săptămână la FC Barcelona şi are contracte de publicitate de peste 15 milioane de euro pe an.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.