Lista țărilor unde cei vaccinați pot călători fară nicio restricție! Autoritățile au anunțat!

0

Persoanele vaccinate vor circula fără restricții în Interiorul Uniunii Europene. Ambasadorii europeni au decis să recomande ridicarea restricțiilor de călătorie pentru persoanele vaccinate complet, astfel că, putem călători în acest moment fară un test PCR și fară să intram în carantină.

Statele din UE care scot restricțiile de călătorie

Romanii vaccinați pot merge fară restricții în 11 state din Uniunea Europeana printre care: Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda. Este necesar doar certificatul de vaccinare, care vă scutește și de test COVID și de carantina.

Totuși, mai sunt câteva țări pentru care avem undă  verde la intrare, dar cu condiția că pe lângă vaccin, să prezentam și un test COVID negativ nu mai vechi de 48 sau 72 de ore. Acestea sunt: Italia, Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia. Franța primește turiști vaccinați sau care au test PCR negativ, începând cu data de 9 iunie.

Țările UE au convenit de principiu redeschiderea liberei circulații pentru persoanele vaccinate și relaxarea restricțiilor de călătorie pentru tarile nemembre UE. Vă fi implementat însă și un mecanism de ”frânare de urgenta”, în cazul răspândirii noilor tulpini. Exista discuții în acest sens și urmează să vedem ce se vă decide până la 1 iunie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata