Liviu Țâroiu slujește până în 2022, la Curtea de Argeș!

0

Liviu Țâroiu slujește până în 2022, la Curtea de Argeș! Liviu Țâroiu pe vremea când era primar al Câmpulungului a fost ales pentru un mandat de 4 ani în perioada 2018-2022, pentru prima dată membru în Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Fostul primar al Câmpulungului a fost introdus târziu în adunare dar cu un scop precis, înainte ca fondurile europene să ajungă la mânăstirea Negru Vodă, pentru reabilitarea locașului de cult.

Apoi pe finalul mandatului lui Liviu Țâroiu au venit alți bani de la UE pentru reabilitarea bisericii Sfântul Nicolae din centrul orașului Câmpulung.

Luna trecută, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a avut loc în paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din incinta Centrului Eparhial și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ, printre ei și fostul primar Liviu Țâroiu.

Ierarhul Argeșean a deschis lucrările Adunării Eparhiale, amintind pe scurt de evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului 2020 și de eforturile depuse de cei direct implicați în toate activitățile Eparhiei. Au fost evidențiate activități din cadrul sectoarelor: administrativ bisericesc, economic-financiar, construcții bisericești, cultural-misionar, social-filantropic, teologic-educațional și patrimonial. De asemenea, o parte din membrii Adunării Eparhiale și-au prezentat opiniile legate de realizările anului 2020. Adunarea Eparhială este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Eparhiei. Membrii Adunării Eparhiale, clerici și mireni, se aleg pe termen de patru ani și sunt în număr de 30.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata