Locatarii unui bloc din Câmpulung n-au apă de o săptămână

Blocul 17 din cartierul Vişoi din Câmpulung este, poate, cel mai des debranşat de la utilităţi. De mai bine de o săptămână locatarii  au rămas fără apă potabilă din cauza datoriilor pe care Asociaţia 18 le are către socie­tatea furnizoare de apă, Edilul CGA. În plină vară, când temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius, la robinete apa nu mai curge.
Datorii de 1 miliard la apă
Conducerea societăţii furnizoare de utilităţi, Edilul CGA, a luat decizia de a sista furnizarea apei potabile şi ridicarea gunoiului de la scările A şi B ale blocului 17 pentru o restanţă de 97.303,21 lei. Potrivit reprezentanţilor societăţii, vina cea mai mare o poartă administratorul Asociaţiei de locatari pentru că, deşi a fost chemat pentru rezolvarea problemei pe cale amiabilă, acesta nu s-a prezentat la nicio întrevedere. Astfel că, în loc să aibă de suferit doar cei care au restanţe foarte mari, pentru că nu s-a prezentat un tabel cu restanţierii, toţi locatarii trebuie să suporte consecinţele. „Asociaţia numărul 18 din cartierul Vişoi are o datorie de aproape un miliard către Edilul. În aceste condiţii, nu am avut ce să facem, decât să le sistăm alimentarea cu apă şi colectarea gunoiului menajer. Edilul a încercat să fie reconciliant, dar nu s-a putut pentru că administratorul nu a vrut să vină ca să prezinte tabelul cu cei care au restanţe foarte mari şi ne-am văzut obligaţi să tăiem apa la scările A şi B. O să aibă apă atunci când vor veni cu o parte din suma datorată”, ne-a declarat şeful departamentului Relaţii cu Publicul din cadrul SC Edilul CGA, inginerul Mircea Diaconescu.
Cară apa din Parcul Kretzulescu
Cum se descurcă locatarii pe arşiţa de afară, fără pic de apă în casă? Pe pervazurile geamurilor stăteau bidoane pline cu apă iar pe culmile balcoanelor erau întinse rufe la uscat. Fuseseră anunţaţi că nu vor mai avea apă la robinet şi şi-au făcut provizii. „O să facem ce am făcut şi până acum, pentru că am mai avut apa oprită şi câte trei luni. Trebuie să mergem mereu şi să luăm apă de la Olga Bancic. Înainte aveam o baltă în spatele blocului ca să luăm apă pentru toaletă, dar a secat. Asta este situaţia, pentru unii trebuie să suferim toţi. Eu sunt la zi cu toate facturile. Am pensie de nevăzător şi nu am nicio datorie”, ne-a spus o locatară bătrână. Este cunoscut faptul că aceste două scări au fost un focar de infecţie pentru boli precum TBC sau hepatită. „Nu ştim ce o să facem pe căldura asta fără apă. O să ne mănânce păduchii! Datoria e mare, lumea nu are bani, sunt mulţi care nu au ce mânca, merg prin gunoaie şi mănâncă pâine uscată, sunt amărâţi..”, ne-a declarat un localnic.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.