Lovitură de teatrul în dosarul contabilei care a delapidat Primăria Corbi! Ce au decis judecătorii?

Contabila Primăriei Corbi, acuzată că a transferat banii cetățenilor în conturile firmei deținute de fiica sau că și-a plătit împrumuturile și CAR-urile din bugetul local, a scăpat de arestul la domiciliu, potrivit unei decizii luate de magistrații Tribunalului Argeș. Elena Groșanu va avea ocazia, cel puțin în următoarele două luni, să se bucure de libertate, după ce magistrații au decis să o plaseze sub control judiciar. Aceasta are, însă, o serie de obligații, printre care să se prezinte la instanță ori de câte ori este chemată, să se prezinte la IPJ Argeș – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere, să nu părăsească țara și să nu comunice cu martorii din dosar.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: TÂNĂR LOVIT DE TREN ÎN ZONA CNCD! ACCIDENT GRAV!

„În temeiul art.362 C.proc.pen. rap. la art.208 alin.4 C.proc.pen., la art. 242 alin. 2 C.proc.pen. ?i la art. 211 şi urm. C.proc.pen., înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpata GRO?ANU ELENA, prin Decizia penală nr.35/C/CJ/25 aprilie 2023 pronun?ată de Curtea de Apel Piteşti în dos.nr.6405/109/2022/a3, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei. În temeiul art. 215 alin.1 C.proc.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata GROȘANU ELENA trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la IPJ Argeș – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemată. În temeiul art. 215 alin.2 C.proc.pen., impune inculpatei, pe timpul cât se află sub control judiciar, următoarele obligaţii: a) să nu părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; d) să nu comunice direct sau indirect cu martorii BACIU ANCA ALINA, BACIU VIRGIL, ALDEA DAN, BRAN LILIANA, pe nici o cale. În temeiul art. 215 alin.3 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin.4 C.proc.pen., supravegherea respectării de către inculpată a măsurii controlului judiciar şi a obligaţiilor impuse pe durata acestor măsuri se realizează de IPJ Arge? – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare. În temeiul art.275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată la data de 04.09.2023 la Tribunalul Argeş – Secţia Penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”  se arată în decizia magistraților.

Vă reamintim faptul că Elena Groșanu, la unul dintre termenele procesului de fond, a încercat să își înjumătățească pedeapsa. Potrivit înregistrărilor ședinței din luna iunie a procesului de la Tribunalul Argeș, Elena Groșanu a încercat să facă un denuț la Direcția Națională Anticorupție pentru a scăpa cu o sentință mai ușoară. În urma cercetărilor, dosarul s-a finalizat cu… o clasare. Dacă prima dată nu a fost cu noroc, contabila amai încercat încă o dată. Nici de această dată nu s-a concretizat nimic.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise