Lotul II al autostrăzii Pitești – Sibiu – în pericol! Descoperirile care dau peste cap proiectul!

0

Castrele romane construite pe Valea Oltului ar putea devini un impediment pentru constructorul turc care se ocupă de realizarea Lotului II al autostrăzii Pitești – Sibiu. În această perioadă se lucrează la studiul geotehnic, iar în următoarea perioadă vor fi parcurse fazele de descărcare și diagnosticul arhelogic, în urma cărora construtorul ar putea fi nevoit să schimbe ușor traseul autostrăzii.

Surprizele de care pot avea parte constructorii încep cu „Caput Stenarum” – castrul de la Boița (Sibiu) și continuă cu castrele vâlcene de la Câineni (Pons Vetus), Titeşti, Perișani, Copăceni şi Racoviţa (Praetorium I și Praetorium II) din Racovița.

Pe Lotul II Boița – Cornetu este în derulare în acest moment studiul geotehnic care se va finaliza la începutul anului viitor și pe baza căruia vor fi demarate lucrările de construcție. Până atunci se recoltează probe de pe șantier în urma forărilor demarate prin munții care străjuiesc Valea Oltului. Următoarele faze necesare proiectării și premergătoare autorizației de construire se referă la descărcarea și diagnosticul arheologic al șantierului, a anunțat coordonatorul de șantier Asocierea MAPPA – CENGIZ, Bogdan Alexandru, într-o prezentare a lucrărilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata