Lovitură de teatru în dosarul doctoriței șpăgare de la Spitalul Județean Pitești! Decizia judecătorilor!

0

Doctorița Liliana Berca de la Spitalul Județean Pitești, acuzată că a luat mită în repetate rânduri de la pacienți, a scăpat de arestul la domiciliu, potrivit unei decizii luate de magistrații argeșeni. Procurorul care se ocupă de caz a cerut prelungirea arestului la domiciliu săptămâna trecută, dar judecătorii de la Tribunalul Argeș au considerat că este o măsură mult prea dură și au dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

„În temeiul art.222 alin.7 C.p.p. comb. cu art.202 alin.1 şi 3 C.p.p. respinge, ca neîntemeiată, propunerea nr…. din data de 02.03.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza art.219 alin.9 C.p.p. rap. la art. 242alin.2 C.p.p. 211 C.p.p. şi art.202 C.p.p dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpata B.L.I., cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 10.03.2023 şi până la data de 08.05.2023 inclusiv.

În temeiul art. 215. alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatei Berca Liliana Ionela să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art. 215 alin.2 C.proc.pen., impune inculpatei B.L.I. pe durata controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; – să nu comunice cu părţile, martorii, alţi subiecţi procesuali principali şi alte persoane implicate în prezenta cauză;

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV! MAMĂ ȘI COPIL DE 4 ANI, SPULBERAȚI PE TRECEREA DE PIETONI!

În temeiul art.215 alin.3 C.p.p. atrage atenţia inculpatei că în caz de încălcare cu rea – credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune comunicarea minutei instituţiilor prev. la art.215 alin.5 C.p.p. În temeiul art.215 alin.4 c.p.p. stabileşte ca organ de supraveghere IPJ Argeş – Biroul de Supravegheri Judiciare şi Poliţia Bradu. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu dreptul de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu la data de 03.03.2023, la Tribunalul Argeş – secţia penală” se arată în minuta sentinței.

Reamintim faptul că în luna noiembrie au avut loc două percheziții la Spitalul Județean Pitești, medicul diabetolog fiind acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită. Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puțin 20 de persoane, având calitatea de pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical.

Aceasta nu este la prima abatere când a cerut favoruri în schimbul banilor, Liliana Berca având la activ o condamnare de trei ani cu suspendare pentru fapte similare. Doctorița a fost acuzată că a primit diverse „cadouri” din partea pacienților precum cafea, alcool, parfumuri, țigări sau cutii de bomboane în perioada în care a lucrat la Casa Județeană de Pensii Olt pentru a pensiona sute de persoane.

Liliana Berca a a fost arestată preventiv în cursul anului 2010 după ce a fost prinsă în flagrant când primea mită și a stat în spatele gratiilor timp de aproape o lună. După patru ani de procese, magistrații de la Tribunalul Olt au decis să o condamne la trei ani de închisoare cu suspedare, dar și o serie de obligații.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata