Lovitură dură pentru șoferi! Schimbări majore în trafic!

0

Guvernul vrea să investească, în următorii 7 ani, peste 600 de milioane de euro într-un sistem de radare, camere de supraveghere şi limitatoare de viteză numit „e-SIGUR”.  Cu bani din PNRR, vor să împânzească șoselele cu capcane în calea vitezomanilor. Întreg sistemul va fi format din 500 de camere video și 300 de radare. Mai mult, proiectul prevede și montarea a 1.000 de limitatoare de viteză pentru a crește siguranța în trafic.

„Vor fi montate peste tot. Drumuri naționale, autostrăzi…Nu ne dorim musai să creştem încasările la buget din amenzi, aşa că toate dispozitivele radar vor fi semnalizate vizibil. Pe autostradă vor exista panouri de avertizare la 1.000 și la 500 de metri de poziția radarului. Pe drumurile naționale, în afara localităților, panourile de atenţionare vor fi plasate la 500 și la 100 de metri de radar, iar în localitate, vom fi atenţionaţi cu 100 şi cu 50 de metri înainte de radar. Nu vă bazaţi, însă, pe presemnalizare, aparatele bat mai mult de atât!

Aceste date vor fi memorate în niste baze de date şi poliţia în urma analizării le va da amendă celor care au încalcat legislaţia. Noile camere vor fi probe în instanţă care să ateste depășirea vitezei legale, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, neacordarea de prioritate, ba chiar şi cazurile în care șoferii aleg să conducă agresiv.”, a declarat recent Alin Șerbănescu, CNAIR.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata