Ludovic Orban: CCR confirmă ca antidemocratice modificările aduse Codului de procedură penală și contestate de Forța Dreptei. Somăm PSD-PNL să se oprească din a spori puterea serviciilor de informații!

0

Admiterea sesizării de neconstituționalitate, înaintată Curții Constituționale de deputații din Forța Dreptei față de modificările aduse Codului de Procedură Penală, confirmă derapajul antidemocratic pe care coaliția PSD-PNL a încercat să-l impună prin vot în Parlament în pofida protestelor partidelor de Opoziție.

Curtea Constituțională a admis ceea ce reprezentanții Forța Dreptei au contestat cu privire la deschiderea posibilității de a utiliza în dosarele penale probe obținute din interceptări realizate pe mandate de siguranță națională, fără a oferi garanțiile necesare și suficiente pentru a avea certitudinea legalității administrării probelor, accesului liber la justiție și dreptului la un proces echitabil.

Forța Dreptei își reafirmă hotărârea de a lupta pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, a independenței justiției și a statului de drept, dar și împotriva oricărui demers intruziv în actul de justiție a actorilor politici ori a serviciilor de informații.

Somăm coaliția PSD-PNL să abandoneze orice demers menit să instituie pârghii de control ale serviciilor de informații în actul de justiție cu prilejul reîntoarcerii în Parlament a proiectului de lege referitor la Codul de procedură penală.

Totodată, salutăm faptul că decizia Curții Constituționale a validat justețea punctului de vedere al parlamentarilor Forța Dreptei referitor la definirea abuzului în serviciu, fără prag valoric, spre deosebire de argumentele mincinoase ale parlamentarilor din coaliția PSD-PNL în tentativa lor de a dezincrimina parțial această faptă penală.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata