„Lunga vară fierbinte“ a fotbalului de la Mioveni

Pentru preşedintele Consiliului Director al clubului CS Mioveni, Dumitru Olteanu, este „Lunga vară fierbinte“ de când deţine această funcţie în fotbal. Echipa a retrogradat din Liga I şi se impuneau schimbări masive la fiecare nivel, după ce înscrierea echipei în Liga a II-a a fost cât se poate de nesigură. Apoi trebuiau aduşi antrenori şi jucători, altfel spus, întreaga activitate să se reia de la zero. Şi preşedintele Olteanu, împreună cu echipa lui, au reuşit acest lucru, deloc simplu.
„Nici în concediu n-am timp să plec!“
Cum caracterizaţi perioada după ce echipa a retrogradat din Liga I?
– Este un film, „Lunga vară fierbinte“, care se potriveşte cu situaţia în care ne aflăm. Aşa a fost şi este, pentru mine şi pentru clubul nostru: o vară fierbinte. Personal, nici în concediu nu am timp să plec.
În primul rând, au fost mari emoţii ca echipa să nu fie înscrisă în Liga a II-a.
– Au fost, dar până la urmă s-a decis continuarea în Liga a II-a, chiar dacă vom porni cu un han­dicap de 13 puncte. Va fi extrem de greu, mai ales că vor retrograda din campionatul viitor, cinci echipe.
În această perioadă au plecat mulţi jucători de la CS Mioveni.
– Este foarte adevărat. Majoritatea lor erau la final de contract şi nu aveam cum să-i mai ţinem, mai ales că nici n-au realizat mare lucru, ba din contră. La alţi jucători am renunţat noi, iar pe alţii i-am transferat de comun acord.
Câţi jucători mai sunt acum din echipa care a jucat cam­pionatul trecut?
– Mai sunt opt: Popescu şi Preda – portari, Olteanu, Miulescu, Coşereanu, Năstăsie, Neaga şi Mărgăritescu.
A rămas şi Mărgăritescu? Parcă spunea că nu vrea să mai rămână…
– Au fost mai multe runde de discuţii cu Mărgăritescu, şi până la urmă a rămas la CS Mioveni. Acum este în cantonament cu lotul la Sinaia.
Şi Neaga?
– Da, şi Neaga a rămas. El este jucător-antrenor, responsabil cu vestiarul şi comunicarea dintre jucători – antrenori – conducerea clubului. Vasta lui experienţă în fotbalul mare îl va ajuta în acest sens.
Miza pe antrenori şi jucători tineri
Aveţi un nou antrenor principal: Mihăiţă Ianovschi, şi unul secund, Alin Chiţa.
– Ne-am orientat la antrenori tineri, de perspectivă, dornici de performanţă, şi sperăm să facem o treabă bună împreună. Strategia noastră este strâns legată de viitor. Colaborăm cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman“, şi sperăm că vom avea rezultatele pe care le dorim cu toţii.
Colaborarea cu Dani Coman a fost parafată?
– Deocamdată ne-am înţeles verbal, iar în zilele următoare vom semna şi actele. De la Şcoala de fotbal „Dani Coman“ au venit şi unsprezece jucători, nouă din ei juniori, campioni naţionali la „republicani“, toţi născuţi după 1995.
Sunt 11 de la „Dani Coman“, opt din vechea echipă. Ce jucători mai sunt în afara celor 19?
– Mai este Răduţă de la Rapid şi alţi câţiva mai puţin cunoscuţi, dar în aceste zile vom completa lotul cu 5-6 jucători care au experienţa primelor două eşaloane superioare din România.
Este vorba să-i aduceţi pe Ionuţ Stancu, Pasăre şi Năuiu?
– Avem mai mulţi jucători în vizor. Depinde cum ne vom înţelege cu fiecare din ei.
„Acum avem neapărată nevoie de un portar, un mijlocaş central şi un atacant“
Şi când vor veni aceşti jucători?
– Noi facem tot ce putem să ne mişcăm cât mai repede pentru ca antrenorul Ianovschi să-i aibă la pregătire cât mai repede. Şi în această privinţă suntem în luptă cu timpul, în primul rând.
Pe ce posturi aveţi acum nevoie neapărat de jucători?
– De un portar, un mijlocaş central şi un atacant. Asta în primul rând, dar mai avem nevoie şi pentru dublarea pe posturi, şi, cum am mai spus, de jucători cu experienţă, alături de care să poată creşte jucătorii tineri şi foarte tineri pe care îi avem acum în lot.
Care va fi obiectivul pentru campionatul care va începe la 18 august?
– Ţinând cont că plecăm cu 13 puncte penalizare, dar şi pentru că vor retrograda cinci echipe, obiectivul iniţial este rămânerea în Liga a II-a. Să vedem şi ce echipe vom avea ca adversare în serie, şi ce program.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.