Lupta împotriva drogurilor se mută în penitenciare! Anunțul ministrului Justiției!

0

Vești proaste pentru deținuți care se droghează în spatele gratiilor. Ministrul Justiției a anunțat adoptarea noului regulament pentru executarea pedepselor, care elimină multe dintre portițele pe care cei aflați în închisoare le foloseau pentru a primit stupefiante.

„În ședința de guvern de joi am adoptat un regulament modern pentru executarea pedepselor. În penitenciarele din Romania sunt 24.000 de deținuți!

  • nimeni nu va mai putea introduce droguri în penitenciare prin corespondență. Deținuții nu vor mai primi plicul cu scrisoarea impregnată cu substanțe psihoactive. Vor primi, în schimb, o copie!
  • se introduce drug-testul! Până acum, prin lege, polițiștii de penitenciare puteau folosi doar etilotestul.
  • în spitalele penitenciare nu vor mai sta în același salon minorii cu majorii. Cazurile în care un minor de 16 ani este internat alături de un bărbat de 45 de ani vor dispărea.

 De asemenea, Alina Gorghiu a anunțat și o serie de măsuri privind digitalizarea procedurilor.

  • cererile deținuților vor putea fi depuse și online. Și nu doar atât! Vor putea primi vizite online, să primească transfer bancar și să comande pe net diverse, prin sistemul penitenciar.
  • pentru deținuții cu copii, se vor amenaja spații speciale, unde își vor putea vedea copiii în condiții optime” este anunțul ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata