Mafia permiselor lovește din nou! Șpăgi de mii de euro și metode noi de a frauda examenele!

0

O nouă metodă „ingenioasă” de fraudare a examenului auto a fost descoperită recent de polițiști care, în momentul de față instrumentează un dosar în care există suspiciuni că peste 50 de persoane au fraudat proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului, cu ajutorul unui sufleor şi a unor dispozitive care-i permiteau acestuia să vadă monitorul şi să sugereze răspunsurile. Candidaţii care au fraudat scoteau din buzunare sume frumoase de bani, cuprinse între 3.000 şi 7.500 de euro.

CITEȘTE ȘI: ÎPS TEODOSIE MERGE ÎN INSTANȚĂ ÎN SCANDALUL DEPUTATULUI BĂLĂȘOIU! PE CINE A DAT ÎN JUDECATĂ?

„La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în flagrant 3 bărbaţi, respectiv un candidat, un instructor auto şi un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti. Un candidat, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine şi în urechi, aceasta permiţându-i sufleorului să vadă monitorul şi să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.”, a transmis IPJ Ilfov.

Mii de euro pentru a obține permisul!

„La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfăşurat 3 percheziţii, respectiv la sediul unei şcoli de şoferi, din Bucureşti şi la domiciliile a 2 dintre cele 3 persoane, depistate în flagrant. În cadrul activităţilor de documentare, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obţinerea permisului de conducere.

Astfel, în vederea executării a 56 de mandate de aducere, 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov s-au deplasat în judeţele Iaşi, Călăraşi, Bacău, Ialomiţa şi Bucureşti, pâna la acest moment fiind conduse la sediul IPJ Ilfov 43 de persoane, pentru cercetări. Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat (sufleor), în vârstă de 28 de ani şi fără calitate, au racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti. Ca mod de operare, candidaţii urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu ”sufleorul”, acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile.

Suma solicitată pentru obţinerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3.000 şi 7.500 euro.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, fals informatic fals în declaraţii şi abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. ”, a mai precizat IPJ Ilfov.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata