Mai duceţi-vă la biserică să alungaţi ghinionul şi blestemele!

Unirea Alba Iulia – CS Mioveni 3 – 1 (1 – 0) Au marcat: Istrate (17), Petrescu (59), Măndruşcă (62), res­pectiv Emil Dică (63).
Ghinion, nedreptate, blestem…
Ce scor mincinos! Ce rezultat nedrept! Cât de perfid poate fi uneori fotbalul… Câtă neşansă şi cât blestem poate fi pe o echipă care joacă bine, dar pierde cu 1 – 3? Cât ghinion este pe jucătorii care ratează ZECE mari ocazii de gol, dintre care un penalti şi de trei ori singuri cu portarul? Şi cum poţi să iei trei goluri din cel mult două ocazii? Cum poţi să pierzi cu 1 – 3 după ce ai posesie covârşitore şi domini 70% din meci? Asta a fost sâmbătă la Alba Iulia: o nedreptate fără margini…
Portarul Tiut a ieşit învingător în duelul cu Emil Dică
Sarabanda ratărilor la poarta echipei gazdă a început din minutul 6, atunci când Emil Dică scapă singur cu portarul Tiut, dar nu-l poate învinge. De altfel, pe tot parcursul meciului a fost un duel Tiut – Dică, câştigat de portarul Unirii Alba Iulia.  Apoi mai ratează pe rând, Năstăsie şi Coşereanu, ambii din situaţii excelente. Vine minutul 17, când împotriva cursului jocului, Istrate prinde un şut perfect de la peste 25 de metri, şi mingea se duce direct la vinclul porţii lui Dănălache: 1 – 0 pentru Unirea Alba Iulia.
Lovitură de la 11 metri ratată!
În minutul 35 Năstăsie a scăpat singur în careu şi este faultat de portarul Tiut. Arbitrul Marius Onuţ din Oradea dictează penalti. Execută Emil Dică, dar o face slab, şi acelaşi Tiut apără, salvându-şi echipa de la gol. În ultimul minut al primei reprize, portarul Dănălache apără şi el două şuturi expediate de Istrate şi Petrescu.
Unii cu ocaziile, alţii cu golurile
Decişi să întoarcă soarta meciului, jucătorii lui Mihăiţă Ianovschi atacă din primul minut al reprizei secunde. În minu­tul 48 portarul Tiut îşi mai salvează odată echipa la un şut al lui Dică din lovitură liberă de la 20 de metri. Galben-verzii mai ratează alte două ocazii mari de a egala prin Coco Năstăsie în minutele 51 şi 53, situaţii de singur cu portarul! Ca şi când necuratul şi-a băgat coada, în minutele 59 şi 62 se face un incredibil 3 – 0, după faze care nu anunţau mare lucru…
Zece mari ocazii ratate!
Se face 3 – 1 în minutul 63, Emil Dică reuşind să-l învingă, în sfârşit, pe portarul Tiut, aflat în zi de graţie. Mai erau 30 de minute, cu prelungiri cu tot, dar alte trei ratări ale galben-verzilor au demonstrat cât de nedrept este fotbalul câteodată… Au fost 10 ocazii mari în total.
Caseta tehnică
Unirea Alba Iulia: Tiut – Fulea. Schuller, Bumbac, Bucurică – Oară (90+2 Olar), Istrate, Oprea, Petrescu ( 82 Rodak) – Mândruşcă, Mureşan (54 Potopea). Antrenor: Stelian Gherman.
CS Mioveni: Dănălache – Pasăre, Cotigă, B.Stoica, Dumitrache (33 Răduţă) – Coşereanu, Boboc (86 Delcea), Emil Dică, Stancu – Mazilu, Năstăsie (62 M. Popescu). Antrenor: Mihăiţă Ianovschi.
Arbitru: Marius Onuţ din Oradea
Asistenţi: Gero Szabo din Cluj şi Yuan Daniel Ciocănea din Sibiu.
Spectatori: 800.     
Antrenorul Mihăiţă Ianovschi: „Am ratat 10 mari ocazii! Eu nu pot antrena norocul“
Bulversat de ghinionul şi neşansa pe care echipa lui le-a avut şi în acest meci, antrenorul Mihăiţă Ianovschi a spus după meci: „Din păcate pentru mine, sunt lipsit de şansă. Am făcut jocuri bune, dar nu marcăm din cele mai bune situaţii. Problema mea este să duc jucătorii în faţa porţii, în situaţii de gol. De acolo nu mai este decât treaba jucătorilor. Nu arunc vina pe nimeni, dar ce pot să fac atunci când echipa ratează 10 ocazii clare de gol într-un singur meci? Nu ştiu dacă este o vină să nu poţi antrena norocul… Eu, unul, nu pot antrena norocul…”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.