Mai multe berze au dat semnalul primăverii în nordul județului Argeș

0

Mai multe berze au dat semnalul primăverii în nordul județului Argeș. Acest lucru se petrece în Câmpulung, Lerești, Mihăeşti şi la Schitu Goleşti. Ca de obicei în ultimii ani, păsările se întorc fidele în zonă. Anul acesta, însă, frigul le-a dat peste cap.

Ornitologii argeșeni care monitorizau cu atenţie cuiburile au avut o supriză: acestea au fost populate cu aproape o lună mai devreme. Dacă până acum, păsările apăreau poate şi la începutul lunii mai, sfârşitul lui martie le-a găsit deja la locul lor.

Pentru localnici este motiv de sărbătoare când berzele se întorc la cuiburile lor. „Abia am aşteptat să le văd. M-am trezit dimineaţa şi erau în cuib. S-au rotit de câteva ori, parcă ar fi salutat şi apoi s-au aşezat. Sunt acealeaşi berze de anul trecut”,  spune Mihai Anton, localnic din Muscel. Păsările s-au întors din Africa de Sud şi au parcurs până la Muscel cel puţin 20.000 de km.

Barza mutată din cuib acum patru ani, printr-un ordin de ministru, s-a întors la Schitu-Golești. A revenit la noul cuib pe care şi l-a ales singură, nu cel indicat de ministru de la vremea aceea. În urmă cu doi ani a avut patru pui, o raritate la berze, iar acum este împreună cu perechea ei, spre bucuria localnicilor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata