Mai multe servicii medicale gratuite din 2023! Vești bune pentru pacienți!

0

Vești bune pentru români. Din 2023, cei care sunt asigurați ar putea beneficia de mai multe servicii medicale gratuite. Propunerea a fost făcută de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în noul proiect de Contract-cadru care a fost pus în dezbatere.

Concret, reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate propun ca românii să poată beneficia, din 2023, de detartraj gratuit o dată pe an, de un test Frax – prin care se calculează riscul de fractură la pacienții cu osteoporoză, iar femeile, să poată solicita test gratuit Babeș-Papanicolau dacă sunt simptomatice.

Ce modificări au fost anunțate?

De asemenea, în noul proiect de Contract-cadru se vorbește și despre acordarea unor consultații gratuite pentru depistarea precoce a afecțiunilor pentru persoane cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Practic, este vorba despre o evaluare care să prezinte riscul pacientului de a dezvolta boli cardiovasculare, oncologice, dar și depistarea precoce a melanomului malign, evaluarea sănătății mintale, a sănătății reproductive.

CNAS a precizat că aceste servicii medicale ar putea fi introduse pe lista celor oferite gratuit și ar urma să fie introduse în pachetul de bază în cadrul asistenței medicale primare.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata