Mai multe zile libere pentru angajați în afara concediului de odihnă! Află de când!

Noi zile libere urmează să primească angajații dacă un proiect de lege depus recent va fi aprobat. Schimbarea vizează transpunerea a două directive europene din domeniul muncii. Concret, salariatul va avea dreptul să lipsească de la muncă ca urmare a unor urgențe familiale cauzate de boală sau de accident, „care fac indispensabilă prezența imediată salariatului”.

Aceste zile libere nu vor afecta zilele de concediu de odihnă anual. Mai exact, pentru urgențele familiale, salariații vor putea cere 10 zile lucrătoare într-un an calendaristic și vor putea fi luate doar dacă angajatorul va fi informat despre ele înainte de absența propriu-zisă.Aceste zile vor trebui recuperate ulterior de salariat, modalitatea de recuperare urmând să facă obiectul unui acord cu angajatorul.

Liberele pentru urgențele familiale vor fi considerate perioade de activitate prestată, iar cererea lor nu va afecta concediul de odihnă anual. La fel se va întâmpla și în cazul concediului de îngrijitor care urmează să fie introdus prin același proiect de lege, situația fiind similară cu cea a perioadelor concediului medical, concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediul de îngrijire a copilului bolnav.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.