ziarobiectiv.ro

Mai mulți bani pentru acești pensionari! Anunțul șefului CNP!

0

Pensionarii vor primi mai mulți bani dacă îndeplinesc o singură condiție, a explicat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii. Este vorba despre categoria de persoane care a contribuit mai mult de 25 ani la fondul de pensii, iar această măsura ar urma să elimine inechitățile din prezent.

CITEȘTE ȘI: DE CE COSTĂ O STAȚIE DE AUTOBUZ DIN PITEȘTI 41.000 EURO? RĂSPUNSUL PRIMĂRIEI: E SECRET!

”În noua lege am venit cu un număr de puncte suplimentar, ca un fel de bonus pentru cei care rămân în activitate și realizează niște stagii de cotizare mai mari decât acel 25 de ani care este un stagiu considerat stagiu mediu de cotizare. Între 25 și 30 de ani pentru fiecare an peste 25 de ani se acordă 0,5 puncte, între 30 și 35 de ani se acordă 0,75 de puncte pentru fiecare an care trece peste 30 de ani, iar peste 35 de ani un punct pentru fiecare an care se cotizează peste 35 de ani. Încercăm pe această cale să prelungim viața activă a oamenilor, oamenii să contribuie mai mult, încurajăm contributivitatea în sistemul public de pensii”, a explicat Daniel Baciu, potrivit realitatea.net.

”Bonusurile ajuta foarte mult, pensia va creste substanțial cu aceste puncte de fidelitate”, a explicat președintele CNPP și la RomâniaTV.

”Cea mai importantă precizare pe care vreau să o fac cu privire la noua lege este faptul că numai prin noua formulă de calcul reușim să eliminăm inechitățile care s-au acumulat de-a lungul timpului în sistem. Au fost mai multe legi în vigoare de-a lungul timpului, acel număr total de punctaj a fost raportat la stagii de cotizare diferite. În momentul de față avem cuantumuri de pensii diferite cu toate că avem contributivitate egală. Prin noua formulă de calcul, acest lucru se întâmplă, se elimină această inechitate astfel încât la număr de punctaj, adică la contributivitate egală vor fi pensii egale în piață. Prin această formulă de calul eliminăm aceste inechități în totalitate”, a explicat Daniel Baciu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata