Mai mulți bani pentru copiii care merg la școală! Află de când și ce trebuie să faci!

0

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Ligia Deca s-au întâlnit recent cu reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor. Printre principalele subiecte abordate au fost soluțiile necesare pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor și noul pachet de legi ale educației, care implementează viziunea Proiectului România Educată.

Mai mulţi bani pentru copiii care merg la şcoală. Guvernul măreşte sumele forfetare alocate elevilor pentru transport acestora de la domiciliu la unitatea de învățământ, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

„Reprezentanții elevilor au expus problemele cu care aceștia se confruntă în ultimii ani, atât din cauza practicilor neunitare, cât și pe fondul alocărilor insuficiente pentru transportul lor. Cu această ocazie, au fost agreate soluții pe termen scurt, care să ofere pachetul financiar necesar până la implementarea unui nou sistem integrat gestionat la nivel local. Astfel, Guvernul va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate elevilor pentru transportul acestora de la domiciliu la unitatea de învățământ, creșterile respective acoperind dinamica prețurilor practicate de operatorii de transport”, a transmis Guvernul.

La inițiativa premierului, la nivelul Guvernului se va constitui un Comitet interinstituțional de lucru, pentru a genera o soluție pe termen mediu și lung, care să ofere o perspectivă stabilă și funcțională viitorului sistem de decontare a costurilor cu transportul școlar.

„Obiectivul principal este legat de garantarea dreptului fiecărui elev care solicită asigurarea transportului pentru a merge la școală. În baza solicitărilor centralizate prin instituția de învățământ, în strânsă corelare cu autoritățile locale, Guvernul va oferi toate fondurile necesare pentru a acoperi aceste costuri”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata