Mai mulți bani pentru elevi! Află în ce condiții!

0

Modalitatea de acordarea a voucherelor educaționale va fi schimbată în viitorul apropiat, a anunțat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene. Acesta a declarat că va fi înființată o platformă astfel încât elevii din mediile defavorizate să nu mai fie nevoiți să facă cereri pentru a primi banii care să îi ajute. De asemenea, demnitarul a anunțat că se ia în calcul mărirea voucherelor de la 500 lei la 750 lei.

„Vom gândi o platformă informatică dedicată pentru voucherele elevilor și vom folosi bazele de date de la ANAF, pentru a verifica venitul mediu pe membru de familie. Pur și simplu, inspectoratele școlare au situația copiilor aflați în evidențe, iar de la finanțe să preluăm veniturile pe membru de familie, să încercăm prin aceste baze de date – de la Finanțe și de la Ministerul Educației – să scoatem lista de beneficiari, cum am procedat la voucherele sociale când nu trebuie să depună nimeni cerere (…).

Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.

Lucrăm la un mecanism nou care va presupune ca, înainte de începerea anului școlar, să facem aceste viramente și să regândim, pentru că a crescut semnificativ numărul beneficiarilor acestui program, care este foarte așteptat de părinți și de către elevi.

Vrem să le introducem inclusiv cumpărarea de carte, să-și poată cumpăra și cărți, poate chiar să creștem valoarea voucherului de la 500 la 750 de lei, să introducem mai multe facilități pentru a sprijini începutul de an școlar, cu hăinuțe, rechizite școlare, ghiozdan, cărți și tot ce le mai trebuie pentru parcursul educațional”, a declarat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloş, potrivit edupedu.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata