Mai mulți bani pentru programul Rabla! Cu cât se majorează prima de casare?

0

Mai mulți bani pentru programul Rabla! Cu cât se majorează prima de casare? Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat recent că vor creşte primele de casare pentru programul Rabla 2023.Concret, prima de casare pentru Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15% în 2023 şi, de asemenea, bugetul alocat programului destinat achiziţiei de maşini electrice va fi majorat pentru acest an.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! MOTIVELE PENTRU CARE CIOACĂ A RĂMAS ÎN ÎNCHISOARE!

„În cadrul Programului „Rabla clasic”, care oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea de cumpărare de maşini clasice, cu motorizare clasică noi, avem bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare, aşa cum şi dumneavoastră aţi discutat la ‘Dacia’, cu ocazia vizitei pe care aţi efectuat-o. Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023.”, a explicat recent Tanczos Barna.

De asemenea, ministrul a precizat că va fi crescut bugetul pentru achiziţia de maşini electrice.

„A crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice înmatriculate datorită programelor derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după foarte mulţi ani. Deci, parcul auto din România se întinereşte şi am putea spune că la sfârşitul anului 2023 bifăm inclusiv obligaţia din PNRR. Ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de maşini vechi din circulaţie. Cred că la sfârşitul anului 2023 deja ţinta pentru ’26 va fi atinsă.”, a mai anunțat ministrul Mediului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata