Mare eveniment la Câmpulung! Stareț adus de la Techirghiol

Mare eveniment la Câmpulung! Pe 18 iulie 2020, sâmbătă a avut loc la Mănăstirea ”Negru Vodă” slujba de pomenire a fostului stareț, protosinghelul Serafim Caiea, la 40 de zile de la înmormântare.

În Altarul de Vară al Mănăstirii Negru Vodă, a fost săvârșită slujba parastasului, de către Părintele Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.
Au fost prezenți numeroși credincioși care au aprins o lumânare și au înălțat o rugăciune către Bunul Dumnezeu pentru sufletul părintelui Serafim.
Preacuvioșia Sa a încetat din viață la vârsta de 43 de ani în dimineața zilei de 09 iunie, la o unitate spitalicească din Municipiul Bucuresti, în urma unei grele suferințe trupești.
Trupul neînsuflețit al Parintelui Serafim Caiea a fost depus în biserica mănăstirii în data de 10 iunie, iar sâmbătă 13 iunie 2020 a fost săvârșită slujba înmormântării.

După îndeplinirea acestei rânduieli, duminică, pe 19 iulie 2020, va avea loc ceremonia de instalare ca stareț nou a părintelui protosinghel Ieronim Gheorghiță.

În prezent părintele protosinghel Ieronim Gheorghiţă este duhovnicul Aşezământului monahal de la Techirghiol. Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol din judeţul Constanţa este Stavropighie Patriarhală, adică se află sub directa ascultare a Patriarhului României. Mănăstirea „Sfânta Maria“ şi Casa de odihnă patriarhală de la Techirghiol, jud. Constanţa, au fost organizate  pe locul unui sanatoriu mai vechi, întemeiat în anul 1928 de Patriarhul Miron. A fost nnumită stavropighie şi casă de odihnă patriarhală în anul 1951 de Patriarhul Justinian.

„La solicitarea noastră, Părintele Patriarh Daniel a dat înalta binecuvântare și aprobare prin care protosinghelului Ieronim Gheorghiță să i se îngăduie ieșirea din Arhiepiscopia Bucureștilor și închinovierea sa în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu viețuirea în Mănăstirea «Negru Vodă» și ascultarea de stareț al vetrei monahale muscelene” a declarat Arhiepiscopul Calinic pentru Jurnalul de Argeş.

Acesta este născut în anul 1980, în ziua de 6 aprilie, în municipiul Rădăuți. În anul 1996, deci la vârsta de numai 16 ani, a intrat ca începător sau novice în Mănăstirea ”Negru Vodă”, de unde a urmat cursurile liceului teoretic. Legătura de suflet a protosinghelului Ieronim Gheorghiță cu Mănăstirea ”Negru Vodă” a început din primăvara vieții sale și a rămas pe tot parcursul vieții, până astăzi, același admirator și iubitor al plaiurilor muscelene, ținând legătura de inimă cu personalul monahal și mai ales cu protosinghelul Serafim Caiea al Mănăstirii ”Negru Vodă”.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.