„Mare grijă! Am găsit gândaci vii şi morţi în frigidere!” ANPC, avertisment despre fast-fooduri!

0

„Mare grijă! Am găsit gândaci vii şi morţi în frigidere!” Mihai Culeafă, Vicepreşedintele Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorilor a transmis recent un avertisment clar către unitățile de tip fast-food şi a avertizat populaţia cu privire la neregulile pe care le-au constatat inspectorii în ultima perioadă. „Mare grijă! Am găsit gândaci vii şi morţi în frigidere.”

CITEȘTE ȘI: A ÎMPRUMUTAT MAȘINA CUMNATULUI ȘI A DISTRUS-O! SURPRIZA PE CARE AU AVUT-O POLIȚIȘTII!

„Des, din grabă, mâncam fast food. În ultima perioadă am verificat multe unităţi de acest gen. Înainte să fiu vice mâncam fără întrebări, acum că am costatat atâtea nereguli, mă întreb de două ori înainte să mănânc. Am găsit gândaci vii şi morţi in frigidere, mare grijă.”, a declarat Mihai Culeafă.

„În meniu trebuie scris, până pe 15 martie, din ce e facută, spre exemplu, smântâna, cremă vegetală din ulei de palmier. Din studierea meniurilor vedem că restaurantele pun număr de e-uri. Alături de numele preparatului va trebui trecut numărul de e-uri. Dacă adaugi numai creme vegetale cu conservanţi va fi lista foarte lungă de scris lângă fiecare mâncare. Sigur, mâncarea va fi mai bună, nu neaparat mai scumpă.”, a mai transmis Mihai Culeafă.

Horia Constantinescu: „Comercianţii să pună mâna pe mop, nu pe telefon”

Și preşedintele Autorităţii Naţional pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, îi avertizează pe operatorii economici că nu va renunţa la controale, indiferent de intervenţiile acestora la persoane sus-puse din politică. „Să pună mâna pe mop şi nu pe telefon”, le-a transmis Horia Constantinescu celor care vor să scape de amenzi şi de verificări.

„Să se apuce să-și asume faptul că au contaminat cu bună știință, de exemplu, apa, să-și asume faptul că au pus la dispoziția consumatorilor alimente congelate din sezoanele trecute, să-și asume oricare dintre abaterile constatate de către colegii noștri. Să renunțe la teza că desfășurăm controale abuzive, pentru că fiecare dintre acestea a fost și este susținut de materiale foto sau video.”, a adăugat Constantinescu.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata