Marius Postelnicescu: „Domnule Manu, repuneți urgent în funcții managerii de spitale propuși de PNL!”

Situația cauzată de pandemia de coronavirus a impus aplicarea unor măsuri drastice, multe care nu au fost pe placul tuturor, în special pe placul PSD care doar a criticat și, din păcate, la nivel județean, a zădărnicit combaterea coronavirusului, prin tot felul de piedici administrative.

PSD Argeș și președintele Consiliului Județean, Dan Manu, au acționat împotriva cetățenilor și, de dragul camarilei politice, au impus, la conducerea spitalelor din Argeș, oameni care și-au arătat doar obediența față de PSD și au dovedit incompetență la nivelul conducerii spitalelor.

Din fericire pentru români, deciziile luate de Guvernul PNL au stabilizat situația și au asigurat o bună funcționare a instituțiilor implicate în lupta pentru combaterea coronavirusului. Însă, ambiția lui Dan Manu, de a-și menține protejații la conducerea spitalelor, a făcut și face rău, în continuare, sănătății județului Argeș.

Dan Manu și-a permis să ignore, cu desăvârșire, strategia privind protecția sănătății argeșenilor și, în ciuda unor ordine de ministru foarte clare, a insistat să impună manageri, fără niciun criteriu profesional, la conducerea spitalelor din județ, doar pentru a-și satisface clientela politică. Altfel, nu ne explicăm ambiția șefului CJ Argeș de a menține în poziții de management oameni nepregătiți pentru a conduce un spital. Toți directorii PSD au fost revocați din funcție, „ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale de ocupare a postului”, conform Ministerului Sănătății, adică tocmai din cauza incompetenței, a lipsei de implicare și din cauza atitudinii de bătaie de joc, pe care au avut-o față de sistemul sanitar argeșean.

Medici cu experiență, precum Tiberiu Irimia, numit manager la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Aron Andrei, numit manager la Spitalul Municipal din Câmpulung, Bogdan Georgescu, numit manager la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, au fost schimbați de președintele CJ Argeș, doar pentru a menține în funcții oameni supuși PSD. Din acest motiv, PNL Argeș, prin vocea  liderului de grup al consilierilor județeni, Marius Postelnicescu, cere repunerea pe pozițiile de management a medicilor menționați mai sus.

„Solicităm domnului Dan Manu să revină de urgență asupra deciziei de schimbare a managerilor propuși de PNL.  Acești oameni, în timpul scurt, cât au coordonat conducerea spitalelor din poziții interimare, au reușit să gestioneze corect pandemia de coronavirus și să lucreze în beneficiul și pentru sănătatea argeșenilor. Domnule Manu, nu va jucați cu viețile oamenilor și faceți ceea ce este de cuviință pentru sistemul sanitar, repuneți în funcții managerii profesioniști propuși de PNL!”, a declarat liderul consilierilor județeni ai PNL, Marius Postelnicescu.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.