Marius Postelnicescu, vicepreședinte PNL Argeș: „Până la urmă, PNL va trebui să își clarifice identitatea!”

După ruperea protocolului USL la nivel central, liberalii din teritoriu se află într-o poziție care nu-i avantajează deloc pe termen lung. Chiar dacă au câștigat enorm de pe urma alianței cu PSD, în aceeași măsură au și pierdut încrederea simpatizanților liberali „pur-sânge”. L-am întrebat pe vicepreședintele PNL Argeș, Marius Postelnicescu, cum vede această situație.

Cum vedeți evoluția politică a PNL în Argeș, după ruperea protocolului USL la nivel central?

„Pentru a răspunde la această întrebare, cred că ar trebui să avem în vedere două aspecte principale. În primul rând, trebuie să ținem cont că, în teritoriu, am avut un mesaj clar înainte de alegerile locale și parlamentare: anume acela că mergem alături de PSD. Nu putem să ne întoarcem acum și să le spunem, „Știți, ne-am răzgândit, uitați totul!”. De fapt, în esență, aceasta a fost și recomandarea făcută de conducerea centrală a PNL – că putem face asocieri, alianțe sau înțelegeri cu orice altă formațiune politică, inclusiv cu PSD-ul.

În al doilea rând, însă, eu cred că, poate undeva după europarlamentare, PNL ar trebui să își schimbe mesajul politic, întrucât vor veni alegerile prezidențiale, iar peste doi ani cele locale și parlamentare. Problema este delicată și va trebui să găsim o cale pentru a o putea gestiona, atât în folosul comunităților locale, cât și în interesul politic al organizației județene, în funcție și de poziția pe care o va adopta, până la urmă, conducerea de la București. În opinia mea, PNL-ul cel mai vechi partid politic din România, trebuie, totuși, să își păstreze identitatea, să-și promoveze politicile și programele de centru-dreapta și să continue să strângă lângă el simpatizanții de dreapta. Nu putem să mergem, la infinitv, fără să ne clarificăm identitatea, o identitate, pe care, de fapt, am avut-o tot timpul în ultimii 22 de ani”.

Ce i-ați sfătui pe directorii instituțiilor deconcentrate care au ajuns acolo cu sprijin politic din partea PNL?

„În ceea ce îi privește pe directorii de deconcentrate… Eu îi sfătuiesc să rămână pe loc, pentru moment, și sigur, mai devreme sau mai târziu, ministerele de resort vor decide”.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.