Mărturia bărbatului care a supraviețuit 13 luni în Pacific

A supraviețuit plutind în derivă timp de 13 luni în cel mai periculos ocean al lumii, iar acum reușește să facă mărturisiri demne de Robinson Crusoe.

Jose Salvador Alverenga a petrecut 13 luni în Oceanul Pacific și a mers aproape 12500 de km pentru a fi salvat. Pescarul mexican s-a temut în toată această perioadă că va muri de foame, dar experiența l-a ajutat să prindă broaște și pești pentru a supraviețui.

„Nu voiam să mor de foame”, a declarat pentru AFP acest bărbat în vârstă de 37 de ani, care s-a exprimat în spaniolă şi care în prezent este spitalizat la Majuro, capitala arhipelagului din Pacificul de sud, pentru a-şi recăpăta forţele.Mai mult, chiar s-a gândit la sinucidere, deoarece singurătatea îl adusese în pragul colapsului, dar fiind un catolic practicant, a renunțat la idee și l-a rugat pe Dumnezeu să îl ajute:„Au fost momente în care m-am gândit să mă sinucid, dar mi-a fost teamă”.

Înfometat, el a visat de mai multe ori mâncărurile preferate. „Şi apoi mă trezeam şi tot ce vedeam erau soarele, marea şi cerul. Visul meu de un an este să mănânc o tortilla (specialitate a bucătăriei mexicane) de pui şi plină de alte lucruri”, a mai declarat supraviețuitorul, potrivit mediafax.ro.

http://www.youtube.com/watch?v=kLQbtrQkDN0

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.