„Masă caldă” în patru școli din Argeș! Află în ce localități!

0

Patru școli din Argeș sunt pe lista celor 300, afișată recent de Ministerul Educației, care vor primi în acest an școlar „masă caldă”. Aproximativ 2000 de elevi din Argeș vor beneficia anul acesta de o masă caldă în școala la care merg. Școlile au fost selecționate de Ministerul Educației în urma unei analize efectuate de fiecare Inspectorat Școlar Județean.

CITEȘTE ȘI: MEDICAMENT ESENȚIAL PENTRU COPII LIPSEȘTE DIN FARMACII DE UN AN! MEDICII, SEMNAL DE ALARMĂ!

Cele patru școli din Argeș incluse pe lista sunt:

  • Școala Gimnazială Albeștii de Argeș (470 de elevi)
  • Școala Gimnazială Nr 1 Hârtiești (340)
  • Școala Gimnazială Nr 1 Micești (735)
  • Școala Gimnazială I.C. Lăzărescu Țițești (495).

„Ministerul Educației a realizat o selecție atentă pentru ca de acest program să beneficieze acele 300 de școli care au cea mai mare nevoie. Inspectoratele școlare județene, în urma unei analize prin complementaritate cu finanțarea pe care școlile o primesc pentru asigurarea unei mase prin PNRAS, am definitivat lista celor 300 de școli.

Practic, în fiecare județ a fost dublat numărul școlilor care vor beneficia. Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate.

Am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei, pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 de lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor.”, a declarat recent ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata