Masca redevine obligatorie! Alexandru Rafila anunță unde trebuie să o purtăm!

0

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat recent ce se întâmplă cu masca de protecție, de când va deveni obligatorie și unde trebuie purtată. Ministrul a precizat că, pentru început, masca a revenit în unitățile sanitare însă, dacă se va impune, ea va deveni obligatorile și în spațiile închise sau aglomerate.

„Masca a revenit în unitățile sanitare. Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții, pentru prevenirea transmiterii infecțiilor nosocomiale, diverse infecții și aici includ și infecția cu coronavirus.

E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil în acest moment și își poate face efectul fără niciun fel de probleme la nivelul unităților sanitare. Dacă discutăm în general, masca trebuie purtată în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun. Noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, în mod evident, dacă va există o situație care să pună sistemul de sănătate în pericol, în ceea ce privește gradul de absorbție al pacienților, fie COVID, fie alte patologii, sigur că noi vom prezenta această situație, iar Guvernul României va lua măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context.”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata