Masca redevine obligatorie? Anunțul ministrului Alexandru Rafila!

0

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit recent despre situația COVID existentă în momentul de față în România, care sunt principalele îngrijorări și ce măsauri vor fi luate în contextul creșterii săptămânale a numărului de cazuri. De asemenea, ministrul a vorbit și despre restricțiile care se vor impune în cazul unui nou val COVID.

„Ministerul Sănătății nu poate impune niciun fel de restricții în afară de utilizarea măștii în spațiile medicale, pentru că acolo există o prevedere legală din anul 2016 în ceea ce privește limitarea transmiterii nosocomiale, a infecțiilor în general, iar pentru infecția cu SARS-CoV-2 am făcut recomandări foarte clare populației, utilizarea măștii în spațiile aglomerate, închise. Și mijloacele de transport în comun fac parte din această categorie. De asemenea, igiena individuală și, în măsura în care este posibil, evitarea aglomerației.

În plus, un lucru pe care poate să-l facă absolut oricine, mai ales acum, în sezonul cald, este aerisirea permanentă sau periodică, dar cât mai frecventă, a spațiilor închise acolo unde își desfășoară activitatea mai multe persoane. Este o măsură simplu de aplicat și care previne transmiterea acestei boli.

În momentul de față monitorizăm situația din spitale și nu există probleme în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale. Dacă situația din acest punct de vedere devine îngrijorătoare, pot fi discuții pe care o să le aducem în atenție, dar nu este cazul pentru moment și nu cred că are rost să facem scenarii și să îngrijorăm într-un mod nejustificat populația. Trebuie, însă, să pledăm pentru respectarea măsurilor individuale de protecție.”, a declarat recent Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata