Mașini de maxim 100cp pentru șoferii sub 21 de anI! Modificări la Codul Rutier!

0

Mașini de maxim 100cp pentru șoferii sub 21 de anI! Modificări la Codul Rutier!

Senatul României are din nou în dezbatere u act normativ care cuprinde mai multe propuneri privind modificări ale Codului Rutier, ci scopul reducerii numărului de accidente mai ales în rândul tinerilor șoferi. Mai multe ore de școală și teorie înainte de dobândirea permisului.

CITEȘTE ȘI: SOȚIE DE PRIMAR DIN ARGEȘ-SINUCIDERE ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI!

În primul rând, cei care vor să obțină permis de conducere ar urma să facă mai multe ore de pregătire în cadrul școlilor de șoferi. Mai exact, propun efectuarea a 25 de ore de pregătire teoretică și 45 de ore de practică.
O altă modificare propusă e impunerea unei limite de vârstă pentru șoferii cu mașini puternice. Conducătorii auto care nu au împlinit 21 de ani, nu vor mai avea dreptul să conducă mașini mai puternice de 100 CP sau 75 KW în cazul vehiculelor electrice.

Conform acestei propuneri legislative, dacă posesorii de permis categoria B au acumulat un an de experiență, vor putea conduce mașini mai puternice de 100 CP, chiar dacă nu au împlinit 21 de ani.
Modificări pentru bicicliști și pentru cei care folosesc trotinetele
Acest act normativ ar urma să schimbe regulile și pentru bicicliști și cei care conduc trotinete. Acestora le va fi interzis să folosească telefonul mobil atunci când traversează strada sau calea ferată. Interdicția se aplică pentru orice tip de dispozitiv de înregistrare sau redare foto-video-text.

Inițiatorii legii consideră că acestea le pot distrage atenția de la vehicule, trenuri sau indicații ale polițiștilor. Această obligație ar urma să se aplice și pietonilor. B de mai puțin de un an.
Proiectul de modificare a Codului Rutier se află deocamdată în dezbaterea Senatului. Apoi, ar urma să ajungă la Camera Deputaților. Dacă aceste modificări vor fi aprobate de Parlament, ar trebui apoi promulgate de președintele țării. Și abia după publicarea lor în Monitorul Oficial, ele își vor produce efectul.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata