Mașinile staționate neregulamentar pot fi ridicate de Poliția Rutieră! Află de când!

0

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi,  un act normativ care face referire la posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

„Acest proiect, inițiat în 2019 pentru a corecta o inadvertență din Codul rutier, a fost cerut de primari de toate culorile politice, care s-au confruntat și se confruntă cu un fenomen extrem de nociv: blocarea utilizării trotuarelor. Sunt oameni în vârstă, persoane cu dizabilități, mame și copii mici nevoiți să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de mașini.

Au fost inclusiv cazuri grave când pompierii nu au putut ajunge să stingă un incendiu din cauza acestor autovehicule parcate ilegal. Iar Poliția Rutieră nu a putut înlătura aceste mașini în interpretarea legii de până acum. Trebuie să înțelegem că orașele sunt pentru toți, și pentru pietoni, pentru vârstnici, pentru mame, pentru persoanele cu dizabilități, categorii care nu trebuie să fie ostracizate și împiedicate să poată folosi străzile din orașele în care trăiesc.”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR, inițiatorul proiectului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata