Masteranzi instruiți la ABA Argeș – Vedea!

0
În această perioadă, un grup de 15 de masteranzi la „Climatologie și resurse de apă” ai Facultății de Geografie a Universității București, însoțiți de cadre didactice, au solicitat sprijinul specialiștilor Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea pentru organizarea aplicației practice în cadrul unității noastre cu scopul de a cunoaște realitățile practice și activitățile desfășurate concret, la nivelul unei instituții bazinale de apă.
Astfel, vizita masteranzilor a debutat la câteva departamente unde se desfășoară activități specifice de monitorizare cantitativă și calitativă dar și de gestionare a resurselor de apă.
Specialiști din cadrul serviciilor Hidrologie, Dispecerat și apărare împotriva inundațiilor, Laboratorul de calitate a apei dar și muncitori hidrometri din cadrul stațiilor hidrometrice de pe cursurile de apă Aref și Argeș, au fost încântați să le prezinte activitatea zilnică pe care o desfășoară ei dar au răspuns și multora dintre întrebările adresate de cei mai curioși dintre vizitatori.
Pe parcursul zilei, masteranzii au aflat informații despre activități:
  • de prognoză bazinală, de colectare, analiză și validare a datelor hidrometrice clasice dar și automatizate pe cursuri de apă și gestionarea acestora în fluxul operațional,
  • de analiză a calității apei,
  • de gestionare a situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteo periculoase, accidente la construcțiile hidrotehnice și poluări accidentale pe cursurile de apă.
  • O binemeritată răsplată pentru interesul lor de a afla cât mai multe informații despre viitoarele lor meserii a fost vremea blândă a unei zile de toamnă care i-a însoțit până la barajul Vidraru.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata