Medic din Spitalul Județean- acuzații grave împotriva conducerii! Revoltă pe facebook!

România duce lipsă de medici. Argeșul duce lipsă de medici. Când îi are nu îi tratează cu respect. Medic chirurg al Spitalului Județean de Urgență Pitești face zilnic naveta la București. Circa trei ore. Cu trenul. „Prin miros puternic de pișat.” Prin frig, ploaie sau caniculă. După ore întregi de operații complexe. Sau înaintea unor operații grele.

De cinci ani așteaptă o locuință de serviciu. De cinci ani nu a primit. Deși a cerut în repetate rânduri. Modul în care este tratat ca specialist angajat al SJU Pitești a fost postat în urmă cu puțin timp de doctorul ORL-ist, medicul Andrei Gaitan, pe facebook în semn de protest față de nedreptățile pe care le-a îndurat în ultimii ani.

CITEȘTE ȘI: PRIMAR CONDAMNAT LA NOUĂ ANI DE ÎNCHISOARE ȘI OBLIGAT SĂ PLĂTEASCĂ PESTE CINCI MILIOANE DE EURO!

Iată mai jos postarea integrală:

„Lucrez de 5 ani la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti si tot de atata timp fac naveta, zilnic, intre Bucuresti si Pitesti. Ma trezesc la ora 4:30 si strabat cei mai bine de 200 de km dus-intors, zilnic, pentru a fi prezent la aceasta unitate medicala stralucitoare. In acesti 5 ani am cheltuit o mica avere pe drum si chirie, ca sa nu mai zic de oboseala care se acumuleaza stand prin statii. Nu o sa va povestesc despre cum se simt 45 de minute petrecute in soare dupa o zi de agitatie si operat, nu o sa ma spun cum se simte frigul combinat cu oboseala, seara, prin autogara si nu o sa va zic nimic despre trenurile care fac 2-3 ore intre Bucuresti si Pitesti…despre mirosul puternic de pisat din tren, despre camarazii de drum sau despre cum se simte, iarna, Gara de Nord la ora 9 seara.

Operez la Super Spitalul de Urgenta Pitesti cazuri relamente grele, cu risc mare. Am facut operatii ce nu s-au mai practicat in Arges.

 Prin prisma muncii mele, Spitalul incaseaza deconturi de zeci si sute de milioane. Într-o lume normala, cu oameni sanatosi la cap, toate aceste lucruri ar conta.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! GABRIELA FIREA – VIZITĂ DISCRETĂ ÎNTR-O INSTITUȚIE DIN ARGEȘ!

Oamenii pusi sa managerieze Spitalele ar fi interesati de viata angajatilor…fie ei medici, asistente, infirmiere, brancardieri sau portari…

Pe vremea cand am terminat specialitatea si m-am angajat, era o lege…sau mai bine zis un mit…o legenda urbana ( am ajuns sa aflu mai tarziu) care spunea ca primesti o prima de incadrare si un apartament de serviciu, temporar. In 5 ani, conducerea de geniu a minunatei unitati medicale, nu a reusit sa rezolve aceasta problema, nici chiar dupa 4-5 cereri redactate de mine in acest sens, la care, nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns.

Motivul pentru care scriu este acela ca, aceste apartamente de serviciu exista dar se dau ,,cui trebuie” intotdeauna.

Spre exemplu, in urma cu o saptamana, dupa ce am realizat una dintre cele mai grele interventii chirurgicale de pana acum ( am operat un cancer in stadiul IV de limba si planseu bucal – interventia a durat mai bine de 6 ore), am primit un telefon si am aflat ca epidemioloaga spitalului, un personaj angajat de 2-3 luni, tocmai a primit apartament.

Nu e MINUNAT?! Asta insemna management performat si de calitate. Punand in balanta un chirurg care iti aduce bani de 5 ani, cu criterii de performata ridicata si epidemiologul care abia a trecut pragul spitalului…il alegi pe cel din urma. Logic! Corect! Just! Nimic ciudat aici…

Pentru manager, directorul medical si pentru tot sefii, bosulicii, sefutii si pilele lor am deschis agenda cu programari pe 2025. Se pare ca mai am doua locuri disponibile: unul in martie 32 si altul pe 1 aprilie. Asta e tara… Astia suntem…Si nu cred ca ne vom face bine vreodata…”, a postat medicul Andrei Gaitan.

CITEȘTE ȘI: BOLNAVII CRONICI ȘI ÎN STADIU TERMINAL VOR PRIMI ÎNGRIJIRE MEDICALĂ LA DOMICILIU! ARGEȘUL-JUDEȚ PILOT!

Oameni simplii, pacienți sau foști colegi îi susțin pe medicul Gaitan

Zeci de comentarii au apărut, încă din primele minute, după postarea făcută de medicul specialist. Oameni din întreg județul, pacienți sau foști colegi sar în apărarea medicului, susținându-l și felicitându-l pentru eforturile pe care le face și pentru curajul de a face publice aceste lucruri.

Iată câteva dintre comentarii:

  •  „Lucrez la același spital și văd și eu multe mizerii. Din păcate asta e regula, nu excepția. Îmi pare rău. Cred că emigrarea e singura soluție.”

 

  • „Andrei ! Te felicit pentru curaj! Când am lucrat la Spitalul Județean „mirific” din orașul meu și am ” dat din casa” mai erau putin si ma dădeau afară în șuturi! 😁 Pacientii sunt supărați pe noi, pe medici, noi fiind victimele acestui sistem bolnav de pile și incompetenți puși în funcții pe care nu le merită. Stii foarte bine că te vor aștepta niște ” discuții ” cu ” Sfintii” de mai de sus, ” cu stea in frunte” dar la fel de bine știi ca poți sa practici ORL-UL ăsta oriunde în lume. Stiu ca vrei și iti dorești sa fie bine, dar va veni momentul când vei alege să pleci acolo unde e cel mai bine pentru tine…iar în locul tău va veni unul mai mic și mai ascultător.”

CITEȘTE ȘI: INVESTIGAȚII GRATUITE PENTRU ȘAPTE BOLI DESPRE CARE NU ȘTIAI! CLINICILE PRIVATE TREBUIE SĂ FACĂ PROGRAMAREA ÎN CINCI ZILE!

  • „Imi pare foarte rău!  va cunosc decand ati venit prima data la spital!!! Sunteți un doctor foarte bun  si daca nu erați dumneavoastră cred ca nu mai eram în viata nici în ziua de azi !!! Sunteți extraordinar!”

 

  • „Domnule doctor , va rog sa ma contactați pe Whatssap; va pot oferi o cazare gratuită in care sa faceți decât plata utilităților;”

În urma apariției în spațiu public a acestei postări, am cerut un punct de vedere oficial din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Pitești, Adriana Molfea, urmând ca în cursul zilei de astăzi sa ni-l ofere.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

3 Comentarii
  1. […] Medic din Spitalul Județean- acuzații grave împotriva conducerii! Revoltă pe… […]

  2. […] Medic din Spitalul Județean- acuzații grave împotriva conducerii! Revoltă pe… […]

  3. […] Pe același subiect: MEDIC DIN SPITALUL JUDEȚEAN- ACUZAȚII GRAVE ÎMPOTRIVA CONDUCERII! REVOLTĂ PE FACEBOOK! […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.