Medicamente false la vânzare. Află cum le recunoști!

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) atrage atenţia că, în perioada sărbătorilor de iarnă, pot să apară diferite produse destinate sănătăţii care sunt falsificate sau contrafăcute. „Nu vă riscaţi sănătatea şi banii pe astfel de preparate întrucât pot conţine substanţe toxice şi vă puteţi strica sărbătorile”, spun producătorii de medicamente, relatează News.ro.

„Din experienţa anilor precedenţi autorităţile şi companiile farmaceutice avertizează că perioada sărbătorilor este momentul în care ar putea fi puse în circulaţie produse destinate sănătăţii care sunt falsificate sau contrafăcute, pentru că se profită de buna credinţă a oamenilor şi de febra cumpărăturilor”, a afirmat dr. Dragoş Damian, director executiv PRIMER, citat într-un comunicat al patronatului.

Conform sursei citate, pandemia de coronavirus a alimentat piaţa medicamentelor contrafăcute sau falsificate în acest an. Astfel, au apărut preparate false anti-COVID care se vând ca „leacuri miraculoase” sau „descoperiri ştiinţifice revoluţionare” şi pretind că tratează sau vindecă boala provocată de noul coronavirus. Majoritatea acestor produse care pot afecta grav sănătatea se comercializează prin intermediul site-urilor online neautorizate sau neverificate, mizând pe teama şi pe nevoia disperată a oamenilor în a găsi soluţii împotriva acestei boli.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.