Medicamentul „vaccin” împotriva COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii de la spitalul Universitar din Oslp au descoperit că uleiul din ficat de cod reduce riscul infectării cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19. Din primele date ale cercetătorilor, administrarea zilnică a medicamentului previne infectrea cu noul coronavirus.
Pornind de la aceste rezultate, savanții au demarat în luna noiembrie unul dintre cele mai mari studii clinice efectuate vreodată în Norvegia, pentru a analiza capacitatea uleiului din ficat de cod, bogat în vitamina D și acizi grași Omega-3, de a preveni infecția cu SARS-CoV-2 și apariția complicațiilor în cazul îmbolnăvirii.
Utilizatorii de ulei din ficat de cod ar putea avea un risc redus de infecție cu SARS-CoV-2 și șanse mai mici de a dezvolta complicații dacă fac boala, arată date preliminare din studiul nostru COVID-19, Koronastudien. Această constatare susține literatura de specialitate deja existentă privind legătura dintre acizii grași Omega-3 și vitamina D și infecțiile tractului respirator și COVID-19, spune Arne Søraas, medic și cercetător în cadrul Departamentului de Microbiologie al Spitalului Universitar din Oslo.
Uleiul din ficat de cod este una dintre cele bune surse naturale de acizi grași polinesaturați esențiali Omega-3 în cantitate mare și de vitamina D, prezent în dieta zilnică nordică de sute de ani.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.