Medicii avertizează. Ce medicament nu trebuie să iei dacă te tratezi acasă de COVID

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a declarat recent într-un interviu oferit unui post de televiziune că pacienții infectați cu noul coronavirus care se tratează acasă, trebuie să evite medicamentele în exces și să nu folosească antibioticele decât la indicația medicului de familie.

„ În această perioadă observăm foarte mulți pacienți care ajung la camerele de gardă și care își administrează antibiotic. Atrag atenția asupra faptului că virusul nu răspunde la antibiotic. Azitromicina care se administrează în spital în unele cazuri nu are rolul de a distruge virusul, ci are un mecanism antiinflamator, de reducere a inflamației pe care o produce virusul. Nu se administrează pe post de antibiotic.

Protocolul de tratament se recomandă în funcție de cazul de boală și în cazul unei forme ușoare de boală, tratamentul cu antibiotic nu își are rostul, pentru că trebuie să ne gândim ce efect va avea acest tratament asupra corpului nostru peste 10-20 de ani. Vorbim despre rezistența la antibiotice, vorbim despre infecții cu germeni rezistenți care se pot transmite de la o persoană la alta. Dacă nu vom tempera în această perioadă consumul de antibiotice, anul viitor vom avea o altă pandemie.

Antibioticul se administrează în formele moderate sau acolo unde se constată o suprainfecție, care trebuie evaluată obligatoriu și cu analize de laborator. Pacientul este bine în aceste momente să ajungă într-un spital să aibă evaluare completă imagistică și biochimică – adică analize de sânge și de floră care evidențieze că într-adevăr antibioticul aduce un real beneficiu pacientului”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.