Medicii explică. Cum ne tratăm acasă de COVID și care este greșeala pe care mulți o facem

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a atras atenția recent, asupra greșelilor pe care le pot face pacienții care decid să se trateze acasă împotriva noului coronavirus. Aceasta le recomandă să își monitorizeze foarte atent temperature și frecvența respiratorie. De asemenea, medicul a atras atenția că mulți pacienți aleg să ia antibiotice, deși un astfel de tratament nu distruge virusul și poate chiar să fie dăunător pe termen lung.

„Este foarte important pentru cei care stau acasă, dacă își pot permite să își cumpere un pulsoximetru, să o facă. Dacă nu, să își monitorizeze atent frecvența respiratorie. Monitorizarea temperaturii și a saturației oxigenului sunt extrem de importante dacă vorbim despre infecția cu SARS-CoV-2. Pe de altă parte, legătura permanentă cu medicul de familie este obligatorie și apariția unei saturații scăzute, sub 93%, trebuie să îi determine să sune la 112 sau să sune medicul de familie.

Atenție foarte mare la consumul de antibiotice! În această perioadă observăm foarte mulți pacienți care ajung la camerele de gardă și care își administrează antibiotic. Atrag atenția asupra faptului că virusul nu răspunde la antibiotic. Azitromicina care se administrează în spital în unele cazuri nu are rolul de a distruge virusul, ci are un mecanism antiinflamator, de reducere a inflamației pe care o produce virusul. Nu se administrează pe post de antibiotic”, a explicat medicul Beatrice Mahler.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.