Medicii români lucrează la leacul pentru cancer

Un grup de medici timişoreni care au făcut din cercetare un mod de viaţă şi au ales să îşi continue carierele în România vor avea ocazia să profeseze într-un centru de cercetare dotat la nivelul Europei de Vest. Centrul va fi inaugurat în vara acestui an, la Timişoara.

Medicii-cercetători au deja planuri mari, printre ţelurile lor figurând şi descoperirea unui tratament pentru cancer.

”Ne propunem să descoperim un mic element în plus care să ajute la tratamentul afecţiunile maligne. Acest drum este foarte lung, pentru a dezvolta un medicament şi de a-l putea pune pe piaţă, timpul necesar este de 14 ani. Facem tratamentul să fie mai bun, pentru fiecare pacient în parte”, spune Florina Bojin, medic cercetător, citată de digi24.ro.

Alţi cercetători de la noul centru vor căuta soluţii pentru a trata alegiile.

”Întotdeauna ca să ştii să tratezi o boală, este important să ştii care este mecanismul ei de producere, ca să ştii în ce punct să acţionezi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că va fi boala secolului 21. Deci eu cred că cercetările noastre sunt foarte importante în acest sens”, afirmă Luminiţa Cernescu, medic alergolog.

Centrul va fi extrem de util şi studenţilor, rezidenţilor şi medicilor care se pregătesc pentru doctorat.

Noul centru va avea şi o încăpere unică în România, numită de cercetători „camera albă”. Ea este numită aşa deoarece riscul de infecţii din această zonă este aproape nul.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.