Medicul Flavia Groșan-semnal de alarmă: „Nu subapreciați aceasta afecțiune.”

Binecunoscutul medic pneumolog Flavia Groșaj, cea care a tratat de COVID și vindecat mii de români cu o schemă personală de tratament, trage din nou un semnal de alarmă. Medicul spune că au explodat cazurile de pneumonie, iar românii trebuie să ia în serios și să trateze adecvat această boală.

„Cam gata cu covidul. Foarte rar mai apare câte un caz. Pentru mine a fost o afecțiune ușoară. Dacă tratamentul meu era administrat exact cum spuneam, dar exact, în câteva zile preluam controlul, iar în 10 zile erați ca noi. Dacă ați procedat altfel, nu mai este problema mea. Aseară, am văzut pe un canal media, ca apar o explozie de pneumonii comunitare. Nu subapreciați aceasta afecțiune. Debutul este același la toate pneumoniile. Febra mare, astenie, fatigabilitate, dureri musculare, articulare. Ce să fie, ce să fie? Pneumonie virală, COVID, atipică sau bacteriană. Greu de spus. Dar exista câteva semne care le diferențiază.

Eu, pentru siguranță, as face un test rapid COVID. Măcar să știm pe ce jucăm. Dacă este negativ, medicul de familie are la îndemâna o gama larga de antibiotice.

Se începe tratamentul empiric. În ce mă privește voi asocia macrolidul la un antibiotic cu spectru larg. În primele zile urmăresc cu mare atenție saturația, alura ventriculară, tensiunea și febra. Anunțați medicul de familie în caz de evoluție nefavorabilă.

Nu uitați, Antibioticele nu pot fi vedete fără sa fie înconjurate de un pic de zgomot. Antiinflamatorii, scădem febra, restabilim saturația. Un nu hotărât antitusivelor. Ne hidratăm corespunzător. 1,5 litri de apă pe zi. Apă, apă, apă. Organismul nu are nevoie de mâncare în primele zile. El dă lupte grele. Apă, apă.” A scris recent  medicul Flavia Groşan pe pagina de Facebook PneumoMed.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.