Meditațiile din privat mutate în școli! Ce spune Ministrul Educației?

0

Meditațiile din privat mutate în școli! Ligia Deca, ministerul Educației vrea să mute meditațiile din privat la școală, prin includerea mai multor ore de pregătire suplimentară. Prevederea deja există și în legea actuală, dar sunt prevăzute până la trei ore. Secretarul de stat, Sorin Ion, a confirmat și el recent mutarea orelor de meditații în școli și plata profesorilor pentru orele efectuate.

CITEȘTE ȘI: NOU DIRECTOR MEDICAL LA SPITALUL JUDEȚEAN PITEȘTI! A FOST CONCURS!

Concret, în proiectul Deca apare că în norma didactică pot fi incluse „ore de la disciplinele stabilite prin metodologia aprobată de Ministerul Educației și ore de pregătire pentru evaluări/examene naționale și/sau pentru obținerea performanței educaționale, precum și ore de învățare remedială, fără a depăși o jumătate de normă de predare-învățare-evaluare, cu menținerea drepturilor salariale”.

„Una din măsurile pe care le prevede proiectul legii învățământului preuniversitar este că încercăm să mutăm această pregătire suplimentară sau meditații, cum ne place să le spunem, la școală. Măsura este bine definită, pentru că norma profesorului, care actualmente este alcătuită doar din ore de predare-evaluare, poate fi compusă și din ore de pregătire suplimentară pentru elevi: fie pregătire remedială, fie pregătire de excelență.

Și asta nu e deloc neglijabil, că vorbim până la aproape un sfert de normă. Vorbim de patru ore pe săptămână din 18 (care – n.red) pot constitui ore care actualmente la școală nu se plătesc.”, a spus secretarul de stat, potrivit edupedu.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata