Mesajul unei studente pentru Radu Banciu: „Sunteți un bădăran prost la vorbă”!

Jignită de cuvintele licențioase pe care Radu Banciu le-a spus la adresa basarabenilor, o studentă a luat atitudine.

Jurnalistul a declarat că moldovenii veniți la studii de peste Prut sunt o „rușine de oameni”.

„În general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées (…) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România de când îi ştim noi”, a spus Radu Banciu. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat B1 TV cu 10.000 de lei.

O studentă în anul II, care studiază Jurnalismul la Timișoara, i-a răspuns lui Banciu pe blogul ei:

„Eu tot fac parte din „rușinea de oameni”, numai că eu am reușit să trec clasa și nu am rămas gravidă în primul semestru. Ura!

Sunt studentă în Timișoara anul doi, la Jurnalism. Stau în cameră cu alte două moldovence: una anul doi și alta anul trei. Nici una nu a rămas gravidă din primul semestru și nici una nu a rămas clasa. Pe lângă colegele mele de cameră, mai am o mulțime de prieteni (moldoveni și ei) studenți aici. Ciudat este că nimănui nu i s-a spus precum că ar fi „lături”.

Am prieteni anul cinci la medicină, studenți cu diplome în științe inginerești, masteranzi cu burse de merit și doctoranzi. Mai cunosc profesori care predau la facultățile cele mai prestigioase din Timișoara, medici, arhitecți, ingineri, tot moldoveni și ei.

Mă mir: „Cum a lăsat Ministerul Educației sau Ministerul Sănătății, ca niște nătărăi să le lecuiască românii sau să le predea studenților români?”.

Mai știu curve și bețivi, tot studenți în Timișoara ce nu pot trece clasa, care sunt plecați cu Erasmus în Franța, Germania, Portugalia, Polonia și alte țări din Europa. Au rezultate minunate!

Eu doar mă întreb: „Cum a putut statul român să trimită în Europa niște nătărăi? Și mai ales, cum au putut acești nătărăi să aibă succes acolo?”

Și mai vreau să vă reamintesc, domnule Radu, că noi nu umblăm cu cerutul, nici în România, nici în Europa. Și cu toate că de când trăiesc în România m-am convins că românii sunt buni, educați și inteligenți, țin să vă reamintesc că în Europa nu moldovenii sunt numiți cerșetori, ci românii.

Da, este adevărat: în Moldova oamenii sunt chinuiți, dar ei muncesc! Muncesc cinstit pentru salarii mizere, muncesc cinstit pământurile, muncesc cinstit în străinătate!

Vreau să vă spun, domnule Banciu, că sunteți un bădăran prost documentat, prost la vorbă, care nu știe ce spune.

Cu mare drag de la o curvă care nu a rămas gravidă în primul semestru, care are de gând să termine cu brio facultatea, așa cum au făcut-o o mulțime de alți studenți moldoveni, și care acum sunt specialiști excelenți în toate domeniile”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.