Meteo. Află cum va fi vremea în următoarea săptămână!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis recent prognoza meteo pentru următoarea săptămână. În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, va predomina o vreme deosebit de caldă pentru acest moment al anului. Astfel, în perioadele cele mai calde (30 decembrie şi 2-4 ianuarie), media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 5…8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată. Vor fi mai ales ploi, temporar mai însemnate cantitativ, în special în perioada 30- 31 decembrie.

Vremea în Muntenia

În majoritatea zilelor din următoarea săptămână, caracteristica principală va fi aceea de vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a iernii. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 6…13 grade, iar a minimelor de 0…5 grade, cu valori chiar mai ridicate între 30 şi 31 decembrie când, mediat regional, se vor înregistra valori diurne de 12…16 grade şi nocturne de 2…6 grade.

Până în data de 3 ianuarie, regimul pluviometric va fi deficitar, averse de ploaie urmând a se semnala local pe parcursul zilei de 31 decembrie.

Vremea în Oltenia

Vremea mai caldă decât specificul sfârşitului lunii decembrie şi începutului de ianuarie va caracteriza cea mai mare parte a perioadei de referinţă, dar cu precădere pe 30 decembrie când ziua vor fi valori de 11…15 grade şi noaptea 3…6 grade, mediat regional.

În restul timpului, vor fi medii ale temperaturilor maxime de 7…11 grade, iar ale minimelor de -2…3 grade. O răcire a vremii care va determina valori mai apropiate de cele normale este estimată doar pentru sfârşitul intervalului, respectiv după data de 8 ianuarie.

Între 30 şi 31 decembrie va ploua temporar în mare parte a regiunii, dar cu precădere în zonele deluroase unde se pot cumula cantităţi de apă local mai însemnate. Probabilitea pentru precipitaţii, în general moderate cantitativ, va fi ridicată şi între 4 şi 10 ianuarie.

Vremea la munte

În cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic specifice acestei perioade din iarnă. Valorile cele mai ridicate vor fi între 30 şi 31 decembrie, când se vor înregistra, în medie, maxime de 1…8 grade şi minime de -4…4 grade, iar în jurul datei de 1 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne de -3…4 grade şi nocturne de -6…0 grade.

Între 30 şi 31 decembrie vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în masivele vestice; vor fi ploi şi lapoviţă şi doar la altitudini mari temporar şi ninsori. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou în creştere după data de 4 ianuarie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.