Meteo. Vremea se schimbă radical

Recent, meteorologii au emis o estimare meteorologică pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va schimba radical, în semnsul că în mare parte a țării temperaturilor vor fi anormal de calde pentru această perioadă.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie în prima săptămână de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8…12 grade până în 07 ianuarie, perioadă în care media valorilor termice nocturne va avea variații în funcție de gradul de acoperire al cerului cu nori, și va fi în general de 3…6 grade. În intervalul 08 – 12 ianuarie valorile termice vor fi în scădere treptată, însă se vor menține peste cele specifice perioadei, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză acestea se vor apropia de cele normale. Astfel, mediile maximelor vor pleca de la valori de 6 grade și vor ajunge la 2 grade, iar ale celor minime se vor încadra între -6 și 0 grade. Se vor semnala ploi în toată regiunea în 4 și 5 ianuarie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 09 – 12 ianuarie.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima săptămână din ianuarie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade până în 07 ianuarie, interval în care media temperaturilor minime va avea variații în funcție de nebulozitate și va fi în general de 2…4 grade. În perioada 08 – 12 ianuarie temperatura aerului va scădea treptat, însă se va menține peste valorile climatologice specifice, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză se va apropia de cea normală pentru jumătatea lunii ianuarie. Astfel, vor fi medii ale maximelor termice ce vor pleca de la valori de 5…6 grade și vor ajunge spre 2 grade și ale temperaturilor minime cuprinse între -6 și -1 grad. Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și în intervalul 09 – 12 ianuarie.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor fi ușor pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză și se vor situa, în medie, în jurul a 3 grade. Apoi, vremea se va răci, iar între 8 și 17 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de -6…-4 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori medii exclusiv negative, situate înte -2 grade la începutul intervalului și -12 grade la sfârșit. Vor fi precipitații pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar în jurul datei de 4 ianaurie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi importante cantitativ.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.