Miercuri, 1 martie 2023: exercițiu de testare/verificare a sistemului de „Alarmă la dezastre”, în Pitești!

0

Miercuri, 1 martie 2023: exercițiu de testare/verificare a sistemului de „Alarmă la dezastre”, în Pitești! Comitetul local pentru situații de urgență anunță că, în vederea implementării măsurilor aprobate de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne privind aprobarea organizării activităților din cadrul „Săptămânii Protecției Civile”, în data de 01.03.2023, în intervalul orar 10:00 – 11:00, va avea loc antrenamentul/exercițiul de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor”, pentru verificarea funcționării sirenelor pe întreg teritoriul național, prin acționarea acestora.

CITEȘTE ȘI: CURG MESAJELE SFÂȘIETOARE DUPĂ MOARTEA RENUMITULUI MEDIC PITEȘTEAN, RADU LAURENȚIU! „O VESTE ȘOC! A PLECAT MULT PREA DEVREME!”

Scopul exercițiului este de testare și de verificare a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare (parțial sau total) în situații de protecție civilă și de transmitere corectă a semnalului acustic de „Alarmă la dezastre”.

Semnalul „ ALARMĂ DEZASTRE” se transmite în caz de inundații, incendii de mari proporții, accident chimic, accident nuclear, fiind compus din 5 (cinci) sunete a 16 (șaisprezece) secunde fiecare, cu pauza de 10 (zece) secunde între ele.

Semnalul „ÎNCETAREA ALARMEI” constă într-un sunet continuu cu durata de 2 (două) minute. Mediatizarea acestui exercițiu se face în scopul preîntâmpinării panicii, a cunoașterii semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor care trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata