Mihai Coteț a depus semnăturile pentru candidatura la Primăria Municipiului Pitești!

0

Pitesti, 24 aprilie 2024 – Mihai Coteț, candidatul PNL pentru Primăria Municipiului Pitești a depus astăzi semnăturile pentru cadidatura sa, alături de lista pentru Consiliul Local. Prin acțiunile în stradă, în comunități, cu ajutorul voluntarilor, Mihai a strâns și depune cu peste 40% mai multe decât primarul în exercițiu. Acesta este semnalul piteștenilor pentru administrația curentă. Oamenii s-au mobilizat să ofere semnăturile, în stradă, fiind angrenați în nevoia de schimbare modului în care orașul este administrat.
Un semnal pe care piteștenii îl transmit în stradă este legat de îngrijorarea lor cu privire la soarta Pădurii Trivale care stă la mila primarului. După o primă decizie a instanței care s-a pronunțat ca pădurea piteștenilor să rămână la statutul de arie protejată, primarul încă în exercițiu a contestat decizia instanței, demonstrând clar că dorința piteștenilor nu are nicio valoare pentru această administrați.
Pentru a-i demonstra primarului încă în exercițiu cât de importantă este conservarea Pădurii Trivale pentru piteșteni, Mihai Coteț a comandat o cercetare sociologică realizată de Novel Research pe un eșantion de peste 600 de piteșteni. Obiectivul acestei cercetări a fost măsurarea dorinței cetățenilor din oraș cu privire la soarta pădurii. Astfel, aceștia au putut răspunde dacă vor ca pădurea să fie transformată în pădure parc sau conservată în arie protejată. 87,5% dintre respondenți și-au arătat clar dorința ca pădurea să fie conservată la statutul de arie protejată. Această proporție covârșitoare este un semnal clar pentru actualul primar să își retragă acțiunea în instanță prin care contestă decizia magistraților de conservare a Pădurii Trivale la statutul de arie protejată. Datele au fost colectate în intervalul 1-16 aprilie 2024 și studiul are o marjă de eroare de 3,5%.
Cu ocazia depunerii semnăturilor, Mihai Coteț i-a cerut primarului în exercițiu să retragă contestația în instanță și să se supună dorinței cetățenilor. Pe această cale, Mihai Coteț a subliniat că, împreună cu consilierii săi, va continua lupta pentru a proteja pădurea piteștenilor.
“Am întrebat peste 800 de piteșteni dacă vor ca Pădurea Trivale să fie pădure parc, în care să se poată interveni sau dacă vor ca Pădurea Trivale să fie arie protejată. Răspunsul cetățenilor este covârșitor. 87,5% dintre piteșteni își doresc ca Pădurea Trivale să rămână arie protejată.
E un răspuns imposibil de ignorat, este un argument pe care Gentea nu îl mai poate ascunde sub preș, tocmai de aceea, astăzi, pe această cale îi cer primarului să își retragă contestația și să lase Pădurea Trivale în pace. Nu ne vom lăsa până când Gentea nu-și va lua mâinile de pe pădurea noastră.
M-am luptat pentru stimulente pentru nou născuți pentru a încuraja tinerii să rămână acasă. M-am luptat pentru corectitudine în cheltuirea banului public, nu dezmăț cu stații de autobuz la preț de garsoniere. Și nu ne vom opri aici.
Și piteștenii s-au săturat, vor schimbare și acum știu că împreună suntem mai mulți și mai puternici decât camarila lui Gentea. Ne vedem pe 9 iunie la vot să facem din Pitești un oraș în care merită să trăiești!” a declarat Mihai Coteț.
Astăzi Mihai Coteț a depus și lista pentru Consiliul Local. Această listă aduce în fața piteștenilor profesioniști cu experiență în administrație. Lista este deschisă de Sorin Apostoliceanu care din poziția de viceprimar a acumulat experiență și are o imagine de ansamblu asupra tuturor reformelor necesare în aparatul administrativ.
Cătălina Dumitrașcu vine cu experiență pe zona educației și cu un mandat în consiliu dedicat luptei împotriva abuzurilor. Răzvan Șerbânoiu, una dintre cele mai puternice voci împotriva camarilei Gentea din Consiliul Local completează lista. Acesta este urmat de Alina Manea, de Alexandru Postelnicu, de Natalia Dumitrache, de Victorița Mitran, Mărioara Bârlogeanu și Marian Ducu precum și de Eduard Tănăsescu pe primele 10 poziții. În alegerea consiliului, Mihai Coteț a ținut cont de principiul egalității, lista având o premieră pentru Pitești oferind doamnelor un număr egal de locuri. Consilierii aduc în proiectul pentru Pitești expertiză pe zone precum economie, educație, inginerie, pecum și experitiză juridică. Având o echipă puternică, extrem de bine pregătită, Mihai Coteț vine în fața piteștenilor propunandu-le să facă din Pitești un oraș în care merită să trăiești.
În perioada de precampanie și de campanie, Mihai va fi prezent alături de echipa de consilieri în comunități, pentru a le prezenta programul de guvernare locală ce poate fi consultat și aici – https://mihaicotet.ro/program-de-guvernare/

Iată echipa PNL Pitești pentru Consiliul Local:

1 Cotet Mihai – economist
2 Apostoliceanu Sorin-economist
3 Dumitrașcu Maria Cătălina- profesor
4 Serbanoiu Răzvan Ionuț-inginer –
5 Manea Alina Ramona- profesor
6 Postelnecu Alexandru Florin consilier juridic
7 Dumitrache Natalia – economist
8 Mitran Victorița Luminița – avocat
9 Barlogeanu Mărioara – pensionar
10 Ducu Marin Cătălin – fizician
11 Tănăsescu Efuard Mihail – economist
12 Sirbu Iulian- pensionar
13 Petrescu Adriana Maria – economist
14 Mierlacioiu Ștefan Viorel – economist
15 Briceag Adriana -profesor
16 Ene Mariana Augustina – profesor
17 Alexandrescu Mihai Alexandru – jurnalist
18 Serban Cristian Gabriel inginer
19 Apostolescu Mihai Cristian-economist
20 Duca Amalia- socio- psiholog
21 Teodoru Georgeta Laura – economist
22 Dinca Cornelia Nina- pensionar
23 Burcea Georgiana Adelina – consilier juridic
24 Constantinoia Robert -economist
25 Georgescu Gheorghe – profesor
26 Popa Gheorghița- inginer
27 Ionescu Florentina Georgeta – consilier juridic
28 Popescu Nicoleta Cătălina – economist
29 Popescu Gheorghe – inspector resurse umane

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata