Privind în urmă, am constatat că electoratul a fost mult mai intransigent cu guvernele liberale decât cu cele ale PSD, pe principiul… ,,cel puțin de la pesediști nu avem pretenții”. Astăzi, cu atât mai mult, așteptările sunt imense. Și pe bună dreptate!

De 30 de ani așteptăm autostrăzi! De 30 de ani așteptăm spitale noi! De 30 de ani așteptăm o Educație finanțată decent! De 30 de ani luptăm cu hidrele corupției prin care se sifonează miliarde din banii publici! De 30 de ani ne dorim o administrație eficientă, care să lucreze pentru cetățeni nu doar în pliantele electorale! De 30 de ani vrem job-uri plătite ca afară și o economie reală! De 30 de ani ne dorim… NORMALITATE.

Iar normalitatea… pare că nu mai vine niciodată. Guvernele se succed, la termen sau nu, iar oamenii constată că nici anul acesta nu au autostrada, spitalul, școala, locul de muncă bine plătit…

De aceea astăzi, mai mult decât oricând, grija PNL pentru oamenii pe care îi nominalizează în funcții trebuie să fie foarte mare, cel puțin din trei motive. Unu: nu mai poți să acuzi PSD că-și pune toți incompetenții în funcție, iar tu să vii cu persoane discutabile. Doi: pentru că acum ai posibilitatea să pui în practică meritocrația despre care vorbeai. Trei: din respect pentru oameni și față de tine însuți.

Eu vin din mediul privat și, recunosc, mi-a fost destul de dificil să înțeleg de ce într-o organizație de partid, ca și în administrație, de altfel, încă mai există o oarecare inerție și predispoziție la inacțiune. Am încercat să dinamizez lucrurile, să le imprim un nou ritm și mă bucur că toate acestea au adus PNL pe primul loc, și la Pitești, după 30 de ani!

Îmi doresc ca pe viitor și partidele, dar și instituțiile statului, să aibă atitudinea unui antreprenor: adică orientare permanentă pentru dezvoltare, grijă pentru fiecare bănuț, răspundere reală și o selecție riguroasă a angajaților, investind constant în profesionalizarea lor. Cam asta ar însemna, din punctul meu de vedere, normalitate. Doar că normalitatea vine cu fiecare dintre noi, implicându-ne!

Aștept în PNL oameni noi, oameni care să vină cu know-how, oameni cu experiență în domeniile lor de activitate, dornici să se implice în mod real și să dea un nou impuls, o nouă energie, restartul mult așteptat. Unde deja s-a întâmplat acest lucru, vedem administrații liberale de succes.

În Argeș și la Pitești, istoria abia începe să se scrie…