Mihai Coteț despre proiectul parcului industrial din Pitești: „Jumătate de mandat deja a trecut și constat că au rămas doar cuvintele…”

0

Două dintre cele mai importante proiecte pentru Pitești bat pasul pe loc, a atras atenția recent Mihai Coteș, președinte PNL Pitești și consilier local. Este vorba despre parcul industrial și noul spital municipal, două proiecte mult dezbătute și susținute în campania electorală, pentru care s-au făcut demersuri mici sau chiar deloc.

Liberalul susține că pentru parcul industrial, o investiție dorită de peste zece ani în Pitești, nu s-a făcut nici cel mai mic demers, atenția administrației locale fiind îndreptată către alte proiecte, deși există toate condițiile pentru ca acesta să fie creat. De asemenea, în cazul spitalului municipal, de abia după doi ani de la votul prin care s-a aprobat elaborarea studiului de oportunitate, a fost semnat contractul cu proiectanții.

„Am votat ca Piteștiul să aibă un parc industrial”

„Încă de la începutul mandatului, în calitate de consilier local, am votat ca Piteștiul să aibă un parc industrial, exasperat de deceniile în care l-am văzut doar în pliantele de campanie ale PSD. Terenul există, necesitatea este una imensă, nu încape niciun dubiu că acest proiect ar trebui să fie o prioritate pentru municipalitate. Tot la începutul mandatului am votat pentru un spital nou în Pitești și cred că am oferit până în prezent nenumărate argumente pentru care și acest obiectiv ar trebui să fie unul de interes major.

Au trecut doi ani de când mi-am exercitat acest vot, adică de când responsabilitatea a trecut în mâna Executivului, adică a primarului și a aparatului din subordinea sa, care trebuie să facă toate demersurile necesare pentru ca deciziile luate în Consiliul Local să fie puse în practică.

„Între timp, în România, se întâmplă lucruri!”

Între timp, în România, se întâmplă lucruri! La Oradea, parcurilor industriale deja existente li s-a mai adăugat o investiție majoră: compania Nokian, lider în producția de anvelope premium, și-a relocat activitatea pe fondul războiului din Ucraina. Vor fi create peste 500 de noi locuri de muncă directe, plus cele care se vor crea în activitățile conexe!

Tot la Oradea este în proces de proiectare și execuție un nou spital, specializat pe boli infecţioase şi pneumologie. La Constanța și la Cluj se fac spitale de pediatrie noi, cu fonduri prin PNRR. La Sibiu, administrația locală și județeană face presiuni mari pentru construirea unui nou spital județean. Brașovul este pe ultima sută de metri cu proiectul spitalului de urgență.

„Veștile despre parcul nostru industrial scapă cu mare zgârcenie din interiorul instituției!”

Revenind în târgușorul nostru, observ că de doi ani energia conducerii Primăriei Pitești este consumată cu cine trebuie să vină sau să plece de la FC Argeș, de ni s-a dus buhul în toată țara.

Veștile despre parcul nostru industrial scapă cu mare zgârcenie din interiorul instituției, se dau așa, pe sub mână, cu mare grijă să nu se afle. Când și când ne mai este trimisă câte o solie cum că s-a mai mutat un fier de la stânga la dreapta. Vorbim de parcul acela industrial despre care primarul, în campanie, spunea că-l va pune pe picioare din ziua a doua în care va veni la primărie, căci știe exact cum trebuie făcute lucrurile.

În privința spitalului, abia după al doilea an de la momentul în care ne-am dat votul în Consiliul Local s-a semnat, cu chiu cu vai, și într-o discreție totală, ca și cum ar fi fost un lucru de nimic, studiul de oportunitate.  Jumătate de mandat deja a trecut și constat că au rămas doar cuvintele…

„Ne trag oamenii de mânecă și ne întreabă ce se întâmplă cu proiectele importante”

Ne trag oamenii de mânecă și ne întreabă ce se întâmplă cu proiectele importante pentru care ne-au dat votul. Ce să se întâmple, asta este viteza cu care se mișcă, în 2022, Primăria Pitești! Unii votează, alții fac playback! Suntem conștienți că lucrurile nu se întâmplă peste noapte, dar este inacceptabil să se deruleze cu o lentoare într-atât de sfidătoare pentru toți cetățenii Piteștiului.

Pâine și circ ni se tot livrează din Roma antică, dar, domnilor de la Primăria Pitești, hai și cu pâinea, că circul l-am văzut!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata